Acasă Infracțional Salvatorii n-au avut vacanță! 168 de misiuni ale pompierilor militari vasluieni în...

Salvatorii n-au avut vacanță! 168 de misiuni ale pompierilor militari vasluieni în cele trei zile de Paște

0

Lupte cu flăcările, descarcerări, intervenții în cazuri medicale, transportarea unor persoane rănite, acordarea primului ajutor, acțiuni de îndepărtare a unor pericole – în total, 168 de misiuni de salvare la care pompierii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au fost implicați în timpul minivacanței de Paște.

În perioada 30 aprilie – 03 mai 2021, echipajele de intervenţie au intervenit pentru limitarea și lichidarea a șase incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto, vegetație uscată).

Pompierii au intervenit și pentru descarcerarea unor persoane și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor în cazul a două accidente rutiere. De asemenea, pompierii militari au intervenit și în nouă acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, căutare/salvare, etc.).

Ehipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 69 cazuri medicale.

În zilele de 30 aprilie, 1 și 2 mai, în zona lăcașurilor de cult cu afluență mare de persoane au fost efectuate 82 misiuni de recunoaștere și patrulare.

Cazuri deosebite

Pe 1 Mai, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate pentru asigurare măsuri PSI și acordarea primului ajutor la un accident rutier produs în localitatea Simila, comuna Zorleni. În accident au fost implicate două autoturisme și patru persoane. La sosire echipajelor de intervenție, au fost găsite două autoturisme avariate și o persoană rănită ușor. După acordarea primului ajutor medical, persoana rănită a refuzat transportul la o unitate medicală. Pompierii militari au asigurat zona, au tăiat bornele bateriilor și au curățat carosabilul.

Pe 2 mai, Secția de pompieri Huși a intervenit cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o ambulanță SMURD tip B2 (EPA) și echipaje specializate, la un accident rutier produs în comuna Averești.

La sosirea echipajelor de intervenție, au fost găsite două persoane rănite, acestea fiind lovite de un autoturism. Una dintre victime, persoana cea mai grav rănită, o fetiță cu vârsta de 12 ani a fost transportată cu elicopterul SMURD la o unitate medicală specializată din Iași. Cealaltă victimă a fost transportată la CPU Huși.

Pe 3 mai, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere echipată cu modul pentru descarcerare și echipaje specializate, la un accident produs în apropiere de localitatea Ivești, în câmp, la aproximativ 700 metri de șosea.

Citește și: Accident la Ivești, în a doua zi de Paște: un bărbat care descărca îngrășământ pe un teren agricol, strivit de propria remorcă a camionului

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un camion răsturnat, conducătorul vehiculului suferind mai multe răni. Victima în vârstă de 45 ani a fost transportată la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad, aceasta fiind diagnosticată cu politraumatisme în zona membrelor inferioare și superioare, precum și în zona toracică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.