Acasă Politic Șansă uriașă pentru județul Vaslui, după finanțarea extraordinară primită de România de...

Șansă uriașă pentru județul Vaslui, după finanțarea extraordinară primită de România de la Uniunea Europeană

0

* Județul Vaslui este pe punctul de a se salva din sărăcia la care a fost condamnat în ultimii 30 de ani. Fondurile fabuloase alocate României de Uniunea Europeană ar putea ajunge și în județul Vaslui într-o proporție corectă față de nevoile uriașe ale locuitorilor de aici.

* Totul depinde, însă, de sprijinul de care vor beneficia autoritățile locale care, dincolo de dorința de a aduce bani în comunitățile lor, trebuie să știe cum să facă acest lucru.

* Candidații Partidului Național Liberal vor sprijini instituțional autoritățile publice locale vasluiene pentru atragerea de fonduri europene, pentru transferul de experiență de la comunități locale care au reușit fructificarea tuturor resurselor puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Vom folosi atât experiența orașelor din Ardeal (Oradea, Cluj, Alba Iulia etc.), dar și pe cea a municipiului Bârlad, care, în ultimii ani, a atras peste 36 milioane de euro din fonduri europene.

* Toate resursele vor fi folosite pentru asigurarea calității vieții pentru cetățenii români, indiferent dacă trăiesc în municipii, orașe sau în mediul rural.

* Fondurile europene sunt cea mai bună sursă de finanțare pentru dezvoltarea comunităților locale sau pentru a construi o afacere în România. În cadrul exercițiului financiar 2021 – 2027, comunitățile locale vasluiene au la dispoziție bani pentru a-și contura propriile strategii de dezvoltare. Astfel, prin atragerea de fonduri europene, se pot reduce decalajele economice față de de celelalte regiuni ale țării, dar și pentru combaterea sărăciei, crearea de noi locuri de muncă, protecția și incluziunea socială etc.

Câți bani va primi România de la Uniunea Europeană

* Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au ajuns, marți, la un acord privind bugetul multianual și pachetul de redresare economică în valoare de peste 1.800 de miliarde de euro pentru viitoarea perioadă de programare, 2021-2027. Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, consideră că acest acord politic securizează alocarea negociată și obținută de președintele Klaus Iohannis în iulie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

* „Faptul că Uniunea Europeană asigură și politic alocarea României de 46,3 miliarde pentru viitorul Cadru Financiar Multianual, căreia i se adaugă alte 30,4 miliarde euro pentru Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) vine în întâmpinarea eforturilor echipei Ministerului Fondurilor Europene care a reușit o premieră: transmiterea către Comisia Europeană înainte de începerea efectivă a exercițiului financiar 2021-2027 a Acordului de Parteneriat, viitoarelor Programe Operaționale și a Planului Național de Relansare și Reziliență! România se pregătește, în premieră, să poată atrage bani încă de la începutul viitorului exercițiu financiar fără să irosească șansa istorică pe care o are pentru a se dezvolta cu ajutorul singurei resurse sigure pe care o avem: banii europeni care schimbă în bine viețile românilor” (Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene).

* Concret, în decursul negocierilor purtate cu Comisia Europeană, România a propus permiterea transferului a 20% din buget între tipurile de Fonduri și transferul a 15% între Regiuni, precum și suplimentarea alocărilor financiare pentru programe. Tot ca măsură dedicată eficientizării investirii banilor europeni a fost alocarea a 30% pentru combaterea schimbărilor climatice și 25% pentru Obiectivul de Politică 1, ceea ce înseamnă încurajarea digitalizării și „o Europă mai inteligentă”.
PNL propune un model de dezvoltare a României cu fonduri europene bazat pe succesul administrațiilor liberale din toată țara. Este exemplul concret de valorificare a beneficiilor apartenenței României la Uniunea Europeană, exemplu care poate fi extrapolat la nivelul întregii țări.
* ”Dezvoltarea României gândită de Partidul Național Liberal se bazează foarte mult pe comunități locale performante. Aici, atuurile sunt fără nicio discuție în favoarea PNL. Dacă privim dezvoltarea comunităților locale conduse de primari, președinți de consilii județene liberali în comparație cu alte zone, veți vedea diferențe covârșitoare, diferențe care trebuie estompate. Dar acest lucru nu se poate decât prin importarea acelorași practici, acelorași determinări și în zonele care astăzi sunt aproape abandonate. Nu poți să dezvolți o țară decât dezvoltând comunitățile locale și folosind banii europeni. Liberalii au reușit să arate acest lucru la nivel local și județean. În momentul în care românii ne vor da votul, vom arăta că experiența acestor oameni se va transpune la nivel național” (Rareș Bogdan, europarlamentar).

Material de propagandă electorală realizat de SC Lucsim Connect SRL la comanda Partidului Național Liberal – filiala Vaslui, CMF: 21200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.