Acasă Local Școala ”Constantin Parfene” Vaslui va avea bandă de circulație rezervată părinților...

Școala ”Constantin Parfene” Vaslui va avea bandă de circulație rezervată părinților care își aduc copiii cu mașinile personale

0

Școala Gimnazială ”Constantin Parfene” din Vaslui este beneficiara proiectului pilot „Kiss&Ride”, un sistem prin care părinții care își aduc și își iau copiii de la școală cu mașinile personale vor avea o bandă dedicată pentru a opri, fără a incomoda traficul rutier.

Culoarul intră în circulație joi, 20 aprilie și, potrivit precizărilor făcute de reprezentanții primăriei, Poliția Locală va monitoriza permanent acest segment de drum în vederea îndrumării participanților la trafic, a fluidizării circulației rutiere, dar și pentru sesizarea potențialelor măsuri de îmbunătățire a acestui proiect.

Inițiativa creării benzii dedicată coborârii și preluării elevilor de către părinți le aparține consilierilor municipali USR.

Viceprimarul Cătălin Mîndru (președintele USR Vaslui) a explicat în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc recent, că alături de Școala ”C. Parfene” a propus ca în proiect să fie inclusă și Școala ”Mihai Eminescu”.

”Din cauza faptului că mulți părinți și aduc la școală copiii folosind mijloacele de transport proprii, dimineața și la la ieșirea de la ore se produc blocaje în trafic în jurul acestor unități. Propunerea noastră a fost analizată de Comisia de reglementare a circulației pe drumurile publice. Decizia a fost ca proiectul să fie aplicat experimental pentru Școala «C. Parfene» și, în funcție de cum va evolua, va fi extins și pentru Școala «Mihai Eminescu»”, a declarat viceprimarul Cătălin Mîndru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.