Acasă Politic Școala de la 8 la 5, masă caldă și ”after school”

Școala de la 8 la 5, masă caldă și ”after school”

0

Creștem calitatea învățământului prin reorganizarea programului școlarilor. Măsura vine în sprijinul elevilor, dar și în sprijinul tuturor părinților care lucrează. 

Școala „de la 8 la 5” înseamnă că în intervalul 8.00-17.00 elevii participă la orele de studiu dimineața, la prânz au parte de o masa caldă, iar după-amiază se pot implica în activități opționale cum ar fi teme, activități sportive sau cluburi de interes. 

Ne dorim astfel să-i ajutăm și pe elevii din comunitățile defavorizate, care nu au întotdeauna posibilitatea unei mese sănătoase. Masa gratuită va consta într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă la prânz, în limita zilnică a 10 lei/copil.

Cât privește „școala după școală”, participarea elevilor la activități extrașcolare duce la îmbunătățirea calității vieții copiilor și a rezultatelor lor la învățătură.  

Programul vine și în întâmpinarea nevoii părinților de a-și putea lua copilul de la școală după terminarea serviciului. Și oferă de asemenea sprijin familiilor monoparentale sau părinților care nu au în grija cui să-și lase copiii în timpul după-amiezii, când ei sunt încă la lucru.

Pentru implementarea învățământului „într-un singur schimb”, vom iniția un plan național pentru construcția de infrastructură școlară suplimentară, sau pentru închirierea pe termen lung a unor spații potrivite pentru activități didactice – cu respectarea numărului maxim de elevi în clase.

Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru un nou program școlar.

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! Citește toate angajamentele noastre pe www.usrplus.ro #AngajamenteleUSRPLUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.