Acasă Administrație publică Școala Profesională din Bârlad, modernizată și dotată printr-un proiect cu fonduri europene...

Școala Profesională din Bârlad, modernizată și dotată printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de peste 3,6 milioane de euro

0

Se lucrează intens la cel la mare proiect derulat în ultimii 20 de ani în învățământul bârlădean: consolidarea, modernizarea și dotarea Școlii Profesionale.

Este o investiție de anvergură care va aduce modificări profunde clădirii și condițiilor de studiu și de cazare a viitorilor elevi.

Proiectul, în valoare de aproximativ 21 de milioane de lei (circa 3,6 milioane de euro), prevede consolidarea structurii de rezistență, înlocuirea tâmplăriei, a pardoselilor, termoizolarea imobilului, recompartimentarea spațiilor interioare, înlocuirea finisajelor, a instalațiilor electrice, sanitare, termice, a acoperișului. De asemenea, vor fi montate panouri fotovoltaice care vor asigura apa caldă la internat.

În ceea ce privește dotările, nimic nu va mai semăna cu ceea ce a fost cândva Școala Profesională: vor fi înlocuite băncile și scaunele, mobilierul de depozitare, cel de la vestiare. Laboratoarele și sălile de clasă vor fi aduse la standardele actuale de învățare prin dotarea cu table magnetice, calculatoare, flipchart-uri etc.

Am ținut mult să accesăm acest proiect european cu gândul că reorientarea viitoarelor generații către calificarea profesională, atât de necesară în ultimii ani, trebuie sprijinită ferm cu măsuri care să le asigure toate condițiile. Devine o urgență prezența pe piața muncii a oamenilor calificați într-o meserie, dar trebuie să și facem ceva pentru a-i ajuta pe copii să devină specialiști, oameni cu adevărat pregătiți. Vreau ca Bârladul să poată face față cererii de profesionalizare a generațiilor vitoare. Elevii din Bârlad și din comunele învecinate vor avea șansa de a învăța în condiții civilizate fără a le lipsi nimic. Nici în ceea ce privește procesul de învățare, nici în privința cazării lor. Acest proiect va acoperi absolut toate segmentele care necesitau modernizare, de la săli de clasă până la dormitoare și cantină. Eu însumi am fost cândva, în adolescență, intern al Școlii Profesionale din Bârlad și, chiar dacă am trecut prin această experiență pentru puțin timp, am aflat clar cât de important este confortul pentru un copil care pleacă de lângă părinții lui să învețe carte departe de casă”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Lucrările de consolidare, modernizare și dotare a Școlii Profesionale sunt prevăzute a fi finalizate în luna august 2023.

Constructorul care a câștigat licitația de execuție a lucrărilor este Asocierea SC Madbeton SRL și SC Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.