Acasă Infracțional Scrisoare deschisă adresată IPJ Vaslui de către romii din Murgeni. Se cere...

Scrisoare deschisă adresată IPJ Vaslui de către romii din Murgeni. Se cere demiterea polițistului Marius Stan

0

Comunitatea rromilor din Murgeni au transmis Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui o scrisoare deschisă, după scandalul de zilele trecute, în care agentul Marius Stan a încătușat un minor care încălcase măsura arestului la domiciliu.

Conținutul scrisorii deschise a fost trimis pe adresa Ziarului Obiectiv, pentru publicare. Îl redăm în cele ce urmează:

”Adresez această scrisoare deschisă ca urmare a intervenţiei efectuate în localitatea Murgeni, judeţul Vaslui, în data de 29.03.2021 de către poliţistul Marius Stan.

Agentul de poliţie, determinat de prejudecăţi etnice şi nu din dorinţa de ordine şi protecţie pe care o datorează comunităţii în virtutea însemnelor instituţiei statului pe care o reprezintă, a acţionat nerespectând «Codul de etică şi deontologie al poliţistului» din hotărârea 991/2005.

Susnumitul a intrat pe proprietatea neîngrădită unde locuieşte minorul Stan Inspector, aflat în arest la domiciliu, şi, sub falsa acuzaţie că nu a respectat normele arestului la domiciliu, l-a bruscat, a folosit cuvinte injurioase si l-a încătuşat pe minor care nu reprezenta niciun pericol. Menţionez că agentul de poliţie a fost însoţit de poliţistul local Mindrigiu Sergiu, care a fost şi el violent cu minorul, nejustificat. Martorii acestui incident pot depune mărturie ca şi filmarea pe care am făcut-o la faţa locului în momentul incidentului.

Agentul de poliţie Marius Stan nu este la prima abatere comportamentală nu numai vis-à-vis de etnia romă, el abuzând constant de poziţia pe care i-o conferă uniforma. În acest sens vă aduc la cunoştinţă că poliţistul Marius Stan în mod intenţionat a mers cu maşina Poliţiei pe străzile din Murgeni, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, fără a fi în misiune, doar pentru a-şi face simţită prezenţa şi pentru a înspăimânta locuitorii, mai ales că acest fapt se petrecea la ore nepotrivite, deranjând totodată şi liniştea publică.

Din cauză că am reclamat acest comportament abuziv la 112, am primit tot felul de ameniţări de la agentul de poliţie Marius Stan care, de atunci, caută motive pentru a mă putea sancţiona. Consider că acest tip de comportament la adresa mea cât şi a comunităţii din Murgeni este hărţuitor, abuziv şi nu face cinste instituţiei pe care o reprezintă. Acest fapt creează confuzie în rândul oamenilor, aceştia nemaişiind dacă angajaţii Poliţiei Române sunt apărători sau duşmani ai cetăţenilor. Din această cauză oamenii din comunitate nu mai ştiu cum să reacţioneze la vederea unui poliţist şi dorim să nu mai trăim cu frică şi în teroarea provocată de poliţiştii care au devieri comportamentale.

Prin urmare, cerem o monitorizare mult mai strictă a activităţilor poliţiştilor şi demiterea agentului Stan Marius.

Aştept soluţionarea acestei cereri imperioase printr-o declaraţie publică a IPJ Vaslui.

Nicolae Constantin, în numele comunităţii rrome din oraşul Murgeni”.

Citește și: Polițistul Stan, de la Murgeni, agresat de familia unui minor care nu a respectat arestul la domiciliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.