Acasă Politic Se poate face turism și în Vaslui? Ce propune Mihai Botez, candidatul...

Se poate face turism și în Vaslui? Ce propune Mihai Botez, candidatul USR PLUS pentru Președinția CJ Vaslui

0

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

La ce te gândești atunci când auzi de județul Vaslui? La mănăstiri și biserici cu istorie sau sărăcie? La frumuseți naturale sau scandal? Sate cum nu prea se mai găsesc sau subdezvoltare?

În fiecare zi, facem o alegere. Promovăm județul pe care îl numim “acasă”, iar imaginea lui rămâne impregnată în mintea celorlalți. Modul în care îl promovăm se va transforma într-un serviciu sau într-un deserviciu, în funcție de alegerea pe care o facem.

Așa cum atunci când spui Brașov te gândești la munți, sau când te gândești la Constanța poți auzi deja marea, lucrurile pe care alegem să le promovăm din Vaslui vor constitui identitatea noastră în mentalul colectiv multă vreme.

Județul Vaslui nu va deveni un pol turistic peste noapte. Nu are rost să ne mințim singuri, însă locul ocupat de turism în viziunea actualei conduceri județene este inexistent.

Site-ul dedicat turismului nu mai este actualizat de ani buni, iar o broșură ce poate fi găsită pe site pare că a fost făcută undeva prin anii 2000. Mai mult, aceasta este doar în limba română.

Ce ne dorim să facem pentru a avea turism și în județul Vaslui?

  1. 1. În primul rând, vom construi o identitate a județului. Cu ce se identifică județul cel mai bine? Cum și pe ce canale îl promovăm?

Vom munci pentru a promova identitatea noastră reală cu o strategie adaptată realităților turistice actuale și o vom promova pe toate canalele. Toată promovarea se va face și în limbi de circulație internațională.

2. Vom stimula oamenii cu inițiativă care vor să își deschidă pensiuni agroturistice. Preparatele noastre tradiționale, stilul de viață, obiceiurile tradiționale sau peisajele naturale sunt lucruri care nu se mai găsesc în alte locuri. Alții au putut, putem și noi.

3. Vom promova circuite turistice de o zi. Conace boierești vechi, situri arheologice, rezervații naturale, mănăstiri, biserici – acestea sunt obiective care atrag turiști, atât pe cei care călătoresc în scop religios, cât și pe cei care vor să cunoască istoria și adevărata noastră identitate. Vom căuta să facem parteneriate și cu raioanele din Republica Moldova, pentru ca turiștii să poată cunoaște și frumusețile de peste graniță.

Să facem alegerea corectă și să promovăm și lucrurile bune de la județul Vaslui. Nu trebuie să ne dăm ceea ce nu suntem, trebuie doar să ne uităm ce avem în jurul nostru.

Avem mai multe propuneri pentru turism și dezvoltarea acestuia. Le găsești aici https://bit.ly/2G7ECHZ.

Turismul este încă un subiect pentru care vom fi 100% dedicați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.