Acasă Administrație publică Semnat și parafat: vom avea autostradă! Proiectul inițiat de deputatul Daniel Olteanu...

Semnat și parafat: vom avea autostradă! Proiectul inițiat de deputatul Daniel Olteanu a intrat în linie dreaptă

0

Un moment de o importanță majoră pentru dezvoltarea județului Vaslui s-a consumat ieri la Bârlad, acolo unde Drumul Expres Tișița-Albița, supranumit ”Autostrada vasluienilor”, a ars prima etapă a devenirii sale: semnarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii a fost reprezentată de Mariana Ioniță, director general, în timp ce firma proiectantă (Search Corporation) a fost reprezentată de Michael Stanciu.

Semnarea actelor s-a făcut la Primăria Bârlad, deși ”Autostrada vasluienilor” nu trece prin acest oraș.

Cel mai probabil s-a considerat că Bârladul este orașul natal al deputatului Daniel Olteanu, cel care a inițiat acest proiect, și-a convins colegii de partid și de coaliție să-i asigure finanțare și a urmărit îndeaproape implementarea.

”MISIUNE ÎNDEPLINITĂ. Proiectul meu, cunoscut ca „Autostrada Vasluienilor”, aparține în totalitate bârlădenilor și județului Vaslui. (…) Este cel mai important proiect de infrastructură care s-a făcut vreodată în județul Vaslui, cu o valoare estimată de aproape 900 milioane euro. (…)

Ca inițiator al acestui obiectiv strategic, m-am luptat etapă cu etapă pentru îndeplinirea lui. Puțini au crezut în munca mea, dar acum îmi exprim bucuria că a venit și momentul unei victorii. Singura întârziere reală în foaia de parcurs a acestei investiții majore a fost în ultimele patru luni, adică în guvernarea PNL, exact între momentul desemnării câștigătorului și semnării contractului, de altfel partea cea mai simplă. (Dar ce să aștepți de la unii care au scos fără niciun scrupul „Autostrada Vasluienilor” din Legea Bugetului de stat?)”, a scris deputatul Daniel Olteanu pe pagina sa de socializare.

Proiectantul are la dispoziție 10 luni pentru realizarea studiului de fezabilitate, și alte 18 luni vor fi rezervate elaborării proiectului tehnic, a asigurat Marian Ioniță, directorul CNAIR. Dacă și calendarul lucrărilor va merge șnur cum merg promisiunile, se va trece la licitația pentru atribuirea lucrărilor de execuție. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.