Acasă Politic Senatorul Mihai Iulian Bîca, pe lista celor 41 de parlamentari liberali care...

Senatorul Mihai Iulian Bîca, pe lista celor 41 de parlamentari liberali care cer numirea lui Orban în funcția de prim-ministru în locul lui Cîțu

0

Senatorul Mihai Iulian Bîca, pe lista celor 41 de parlamentari liberali care cer numirea lui Orban în funcția de prim-ministru în locul lui Cîțu

Mihai Iulian Bîca, senator de Vaslui, a semnat alături de alți 40 de parlamentari liberali scrisoarea deschisă prin care Ludovic Orban este propus pentru funcția de premier, după demiterea Guvernului Cîțu.

Nu există o explicație rațională asupra motivului pentru care România a ajuns în această situație critică și nici în privința planului de soluționare a crizei politice. Ne delimităm public față de cei care se fac răspunzători pentru actualul context politic și social, care nu poate continua, ținând cont de așteptările societății românești.

România este în fața unui dezastru umanitar determinat de impactul fără precedent al pandemiei COVID-19 și de incapacitatea Guvernului astăzi demis de a lua din timp măsurile necesare pentru a diminua răspândirea virusului. Este previzibil faptul că situația sanitară se va agrava semnificativ în perioada imediat următoare, cu prețul pierderii vieții tot mai multor persoane. Totodată, crizei sanitare i se suprapune o evoluție economică extrem de dificilă, determinată de creșterea prețurilor la energie în perioada sezonului rece și de erodarea puterii de cumpărare, se arată în scrisoarea deschisă semnată de cei 41 de liberali din Parlamentul României.

Senatorul Bîca susține, alături de colegii săi, refacerea coaliției de guvernare în jurul PNL, împreună cu USR-PLUS, UDMR și grupul minorităților naționale și resping orice fel de înțelegere sau colaborare de natură a învesti un nou Guvern cu sprijinul PSD.

”Considerăm că cea mai potrivită persoană, capabilă să negocieze refacerea coaliției de guvernare și să conducă Guvernul în calitate de prim-ministru este Ludovic Orban. El are calitățile necesare pentru a fi desemnat ca prim-ministru, susținut de Partidul Național Liberal, pentru a îndeplini această responsabilitate cu eficiență, coerență și echilibru imediat ce va primi votul de încredere al Parlamentului.

Ludovic Orban este reprezentantul PNL care se bucură de cea mai mare autoritate publică, de cea mai vastă experiență politică și guvernamentală, dovedite în calitate de prim-ministru în cea mai grea perioadă cu care s-a confruntat România chiar de la debutul pandemiei. Situația de criză în care se găsește România nu lasă loc de experimente politice”, se mai arată în scrisoarea deschisă. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.