Acasă Administrație publică Sensul giratoriu de la Podul Pescariei va fi desființat

Sensul giratoriu de la Podul Pescariei va fi desființat

0

Schimbare în traficul rutier din municipiul Bârlad: sensul giratoriu de la Podul Pescăriei va fi desființat.

Primarul Dumitru Boroș a inițiat, în acest sens, un proiect de hotărâre ce va fi discutat în ședința Consiliului Local Bârlad, pe 25 noiembrie.

A mai existat o tentativă de desființare a sensului giratoriu de la Podul Pescăriei în urmă cu mai multă vreme, însă autoritățile au revenit asupra acesteia. În 2016, Biroul Poliției Rutiere Bârlad a trimis primăriei o adresă prin care i-a pus în vedere că sensul giratoriu este ilegal, întrucât amenajarea acestuia s-a făcut fără avizul poliției. I-a cerut să desființeze indicatoarele existente și să monteze undele de prioritate și de cedare a trecerii.

Primăria nu s-a conformat, drept care, în ianuarie 2017 a fost amendată contravențional cu suma de 3.045 lei.

Poliția rutieră a dat un nou termen pentru modificarea sistematizării intersecțiilor Col. Simionescu Sava, Ștefan cel Mare, Ioan Popescu, Alexandru Ioan Cuza și Alexandru Vlahuță, în sensul semnalizării zonei pe sens prioritar pe strada Paloda spre înainte, pe Ioan Popescu (fără ocolirea podului).

”Acest sens giratoriu este o anomalie. Mașinile de mare tonaj tonaj încalcă legea de fiecare dată când ies din sens pentru a intra pe Ioan Popescu, deoarece sunt nevoite să pătrundă pe contrasens. Altfel nu au loc”, a declarat primarul Dumitru Boroș în cadrul unei conferințe de presă, în cursul zilei de joi. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.