Acasă Administrație publică Și totuși, ieșim din noroaie. Asfalt pe zeci de kilometri de drumuri...

Și totuși, ieșim din noroaie. Asfalt pe zeci de kilometri de drumuri ce traversează dealuri, păduri, câmpii și localități vasluiene

0

Încet și sigur, județul Vaslui reușește să scape de drumurile noroioase. Proiectele pentru care Consiliul Județean (CJ) Vaslui a obținut finanțare prin PNDL 2 în urmă cu câțiva ani încep să dea roadele mult așteptate. Zeci de kilometri de drumuri ce traversează dealuri, păduri, câmpii și localități vasluiene pot fi străbătute mult mai ușor de acum înainte, după ce lucrările au fost finalizate sau sunt în curs de finalizare.

  • Și totuși, ieșim din noroaie. Asfalt pe zeci de kilometri de drumuri ce traversează dealuri, păduri, câmpii și localități vasluiene

Pe DJ 244k, de exemplu, de la ieșirea din localitatea Tanacu până la Bălțați (aproximativ 8 km) a fost turnat primul strat de asfalt, urmând ca în 2022 investiția, care se ridică la 14 miliarde de lei, să fie dusă la bun sfârșit.

”Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 244K va contribui la îmbunătățirea condițiilor de trai și accesibilitate către această zonă pe viitor, precum și crearea unei infrastructuri necesare dezvoltării activităților economice din zonă și înlesnirea accesului mijloacelor de transport public de persoane și de intervenție în caz de urgență”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

DJ 244K are parte de un traseu spectaculos, cu peisaje frumoase, traversând o serie de dealuri, cu terenuri agricole și lacuri de acumulare, localnicii botezând acest tronson de drum ”TransTanacu”, se arată într-o prezentare pe pagina de socializare a CJ.

De asemenea, a fost turnat asfalt pe DJ 241C, de la Dragomirești până la limita cu județul Bacău, investiția fiind aproape de final.

Sectorul de drum modernizat are o lungime de 8,6 km și străbate localitățile Dragomirești, Poiana Pietrei, Doagele, Stejarul, până la limită cu județul Bacău, comuna Lipova. Costurile investiției sunt de 14 miliarde de lei.

O veste bună și pentru pelerinii, deloc puțini, care merg de mai multe ori pe an la Mănăstirea Moreni. Consiliul Județean Vaslui a reușit să modernizeze Drumul Județean DJ245E, care pornește din DN 24 (Bulboaca), traversează localitățile Zizinca, Deleni și Moreni și se intersectează cu DJ 245L (Costești).

Investiția are o valoare de peste 16 milioane de lei și are o lungime totală de 7,14 kilometri, repartizat pe două tronsoane: primul tronson are 1,4 kilometri și a fost betonat, iar al doilea tronson de 5,74 kilometri reprezintă asfalt.

În prezent se lucrează la podul de la Bulboacă, o lucrare complexă, ținând cont de faptul că în zonă au fost semnalate alunecări de teren.

”Prin această investiție se facilitează accesul cetățenilor din zonă către alte localități din județ. De asemenea, se scoate în evidență și mănăstirea de la Moreni, pentru că autocarele cu turiști circulă mai greu prin Costești. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță națională”, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusive a nodurilor modale”, a declarat Cristian Lapa, purtător de cuvânt al CJ Vaslui.

În momentul de față se toarnă asfalt pe DJ159, de la Pungești până la Trohan. Consiliul Județean Vaslui are în derulare o investiție prin PNDL 2, pentru modernizarea Drumului Județean DJ 159.

Astfel, locuitorii din Pungești, Trohan, Racova, Slobozia, Băbușa și Băcești vor avea acces la un drum complet modernizat. Lungimea totală a drumului care va fi modernizat este de peste 13 kilometri, valoarea investiției fiind de peste 14 milioane de lei. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.