Acasă Infracțional Șoferul autoutilitarei Vanbet, care a provocat carambulul de la Banca, este din...

Șoferul autoutilitarei Vanbet, care a provocat carambulul de la Banca, este din Perieni

0

Șoferul autoutilitarei Vanbet, cel care a provocat accidentul de pe raza localității Sălcioara, este din Perieni. Are 43 de ani și a ajuns la spital, împreună cu un alt bărbat, de 66 de ani, care se afla alături de el în mașină.

Șoferul de la Vanbet nu a respectat distanța regulamentară față de autovehiculul care se afla în fața sa. Același lucru l-a făcut și șoferul autoturismului, un bărbat din Banca, care se afla în spatele său, acesta ajungând cu mașina în șanț.

”Din primele cercetări efectuate se pare că, o autoutilitară înmatriculată în județul Vaslui, condusă de un bărbat de 43 de ani, din comuna Perieni, care se deplasa din direcția Bârlad spre Vaslui, nu ar fi păstrat o distanță suficientă, de siguranță, față de o altă autoutilitară care circula în fața sa, în același sens, înmatriculată în județul Galați, condusă de către un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Ghidigeni, care a încetinit și apoi a  oprit, pentru a efectua un viraj la stânga pe drumul județean DJ 245D, și a acroșat-o, în partea din spate.

Totodată, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Banca, județul Vaslui, nu ar fi păstrat o distanță suficientă, de siguranță, și astfel a acroșat autoutilitara înmatriculată în județul Vaslui, după impact fiind proiectat în afara părții carosabile.

În urma producerii evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoutilitarei înmatriculată în județul Vaslui și a unui pasager din aceeași autoutilitară, aceștia fiind transportați la Spitalul Municipal Bârlad pentru evaluare și acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii autovehiculelor implicate au fost testați alcoolscopic rezultatele fiind negative.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a fi efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier și dispunerea măsurilor legale”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Cei doi bărbați din mașina Vanbet au fost transportați la UPU Bârlad, unde au fost preluați de medici.

”Cei doi pacienti sunt policontuzionati, sunt conștienți și stabili hemo-dinamic. După anamneza imediată și investigațiile paraclinice, pacientul de 43 de ani a plecat acasă, starea lui fiind una buna. În cazul examenului CT, pacientul de 66 de ani prezintă o plaga contuză în regiunea nazală și fractura oaselor nasului. În momentul de față este în sala de operaţie pentru tratamentul chirurgical al plăgii”, ne-a declarat Ciprian Feraru, managerul Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.