Acasă Politic Soluție ”anti-gunoi”: ”Lăsăm garanție când cumpărăm ceva de la magazin; apoi ducem...

Soluție ”anti-gunoi”: ”Lăsăm garanție când cumpărăm ceva de la magazin; apoi ducem ambalajele înapoi și ne recuperăm garanția”

0

Vom reduce cantitățile de gunoaie aruncate care poluează mediul, prin introducerea unui sistem național de returnare voluntară a ambalajelor.

? România se confruntă cu o mare problemă: cantități uriașe de gunoaie aruncate în spaţii publice, care apoi ajung să ne polueze apele și pădurile.

  O situație cu atât mai gravă cu cât aproape jumătate din deşeurile municipale abandonate sunt ambalaje de băuturi din plastic, sticlă şi metal. Adică materiale reciclabile.

? Propunem un sistem de „garanție-returnare” – adică returnarea voluntară a ambalajelor, garantată de un stimulent financiar. Pe scurt: lăsăm garanție când cumpărăm ceva de la magazin; apoi ducem ambalajele înapoi și ne recuperăm garanția. Un parteneriat real și reciproc avantajos între stat și oameni.

?Acesta va funcționa separat față de sistemele actuale de valorificare a deşeurilor de ambalaje. Obiectivul major este creșterea accelerată a gradului de reciclare pentru anumite materiale, strânse chiar de la consumatorii finali. 

Acest sistem de strângere de ambalaje cu implicarea populației este o soluție realistă pentru reducerea poluării cu deșeuri abandonate, precum și o șansă reală ca România să-și atingă, in cele din urmă, cotele de recuperare la care s-a angajat ca stat membru UE. 

?? Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru o natură fără gunoaie: www.usrplus.ro/fara_gunoaie_in_natura

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #USRPLUSinParlament #Romaniefarahotie

https://www.facebook.com/526411640878009/videos/420419015670136/?__so__=channel_tab&__rv__=all_videos_card

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.