Acasă Local Spitalul ”Beldiman” se deschide pe etape. Vizitele, permise doar pentru unii pacienți...

Spitalul ”Beldiman” se deschide pe etape. Vizitele, permise doar pentru unii pacienți și numai pe bază de cerere scrisă

0

După mai bine de un an în care cei aproximativ 1.000 de angajați ai Spitalului de urgențe ”Elena Beldiman” au deservit (atunci când a fost cazul) doar bolnavi de Covid, unitatea și-a reluat activitatea pentru serviciile de spitalizare continuă și pentru pacienții non-Covid.

Revenirea spitalului la modul de funcționare de dinainte de pandemie se va face, însă, pe etape.

De ieri, 3 iunie, au început internările și consultațiile în următoarele specialități: Medicina Interna, Cardiologie, Chirurgie, Obstetrica Ginecologie si Neonatologie, Psihiatrie, Pneumologie Boli infectioase. Această secție poate primi un numar limitat de cazuri.

Persoanele care se prezintă la Urgențe vor fi testate, iar cei confirmați cu Covid vor fi internați fie la Boli infecțioase, unde sunt rezervate 25 de paturi pentru cei infectați cu virusul Sars-Cov, fie la Pneumologie (24 de paturi-sector 1).

În a doua etapă, respectiv de pe 17 iunie, vor fi reluate serviciile de spitalizare continua pentru specialitățile: Neurologie, Medicina interna cronici și Pediatrie.

In acest context, pana la data sus mentionata, urgentele neurologice (de exemplu AVC care necesita tromboliza) vor fi evaluate si dirijate direct catre unitatile care pot acorda ingrijiri cu promptitudine cazurilor. Compartimentul dermatovenerologie va desfasura activitate de spitalizare de zi si consultatii in ambulatoriu. Activitatea compartimentului de oncologie nu sufera modificari , respectiv este continua si programata. Reiteram faptul ca, prioritar pentru serviciile de spitalizare sunt urgentele medico-chirurgicale care se vor adresa catre CPU, a declarat Daniela Rusu, manager interimar al Spitalului ”Beldiman”.

Reguli stricte

Potrivit directivelor DSP, circuitul pacientul cu Covid este organizat separat de al celorlalți pacienți.

Conducerea spitalului a stabilit o serie de reguli stricte pentru pacienții spitalizați, cărora le este interzis să părăsească secția.

Nu sunt permise vizite decât aparținătorilor pacienților critici, indiferent dacă sunt internați la ATI sau pe alte secții. Vizitatorii trebuie să facă cerere scrisă, după modelul pus la dispoziție de secretariatul spitalului.

În schimb, pacienții pot primi pachete cu alimente, cu condiția ca acestea să fie permise de medicul curant și să fie în cantități mari. Pachetele vor fi colectate la poarta spitalului in intervalul 10.00-12.00 și 15.00-17.00.

Informațiile despre starea pacienților sunt furnizate doar de medici, la telefon, în toate zilele săptămânii, între orele 12.00 și 13.00. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.