Acasă Politic Stimulente de risc de până la 2.000 de lei pe lună pentru...

Stimulente de risc de până la 2.000 de lei pe lună pentru personalul din învățământ. Banii nu vor fi acordați și pentru orele online

0

Cadrele didactice, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic ar putea primi un bonus la salariu de până la 2.000 de lei pe lună, pe perioadă stării de alertă sau, dacă va fi cazul, de urgență.

Acordarea stimulentului de risc pentru personalul din învățământ este prevăzut de un proiect de lege adoptat tacit de Senat, care a întrunit, ieri, și votul Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților.

”Am prevăzut ca personalului didactic să îi fie atribuită suma de 2.000 de lei lunar, urmând ca personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic să primească un stimulent de risc în cuantum de 1.500 de lei lunar”, ne-a declarat deputatul Adrian Solomon, președintele Comisiei de Muncă, autor al unor amendamente aduse proiectului de lege.

Printre acestea se află și cel care prevede ca stimulentul de risc să fie acordat personalului din învățământ proporțional cu timpul în care își desfășoară fizic activitatea în cadrul unității de învățământ, nu și pentru cursurile online.

”Pontajul va fi făcut de directorul școlii, care va avea și obligația transmiterii listei beneficiarilor stimulentului către inspectoratul școlar”, a mai precizat deputatul Solomon.

Proiectul de lege urmează să fie trimis spre avizare și altor comisii, după care va fi supus dezbaterii Camerei Deputaților care este for decizional. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.