Acasă Local Surprize din partea studenților la Medicină pentru bârlădenii care donează sânge între...

Surprize din partea studenților la Medicină pentru bârlădenii care donează sânge între 11 și 15 decembrie

0

DONAREA TA, SALVAREA MEA! – campanie națională de donare de sânge

Echipa „Donează sânge, fii erou!” Bârlad organizează în perioada 11-15 decembrie 2023 o campanie de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad, str.Mihail Kogălniceanu nr 11.

Voluntarii din cadrul Societatii Studentilor Medicinisti Iasi (SSMI) vor fi prezenți la Centrul de Transfuzie de luni până vineri, între orele 8:00-12:00, asistând personalul și oferind surprize donatorilor.

De asemenea, donatorii obțin bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o adeverință pentru o zi liberă de la locul de muncă/unitatea de învățământ și o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.

”Cu ajutorul sponsorilor noștri oferim o cafea gratuită la centru, o zi gratis la sala de fitness, 30% reducere la abonamentul de fitness, bilete gratuite la cinema. Prin campania noastră ne propunem să promovăm donarea de sânge în Bârlad și astfel să contribuim la ameliorarea acestei probleme de sănătate publică. Invităm astfel toți donatorii să își arate iubirea pentru comunitate și să doneze sânge! Este necesar un flux constant de donatori de sânge, deoarece lipsa acestuia este o importantă problemă a sistemului medical din România, sângele neavând un substitut. Transfuziile sanguine sunt esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe sau diferite forme de cancer și cei implicați în accidente”, a declarat Daniela Andreea Colea, studentă la Medicină și voluntar în cadrul acestui proiect.

Principalele criterii pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18-60 ani;

-greutate: peste 50 kg femei si peste 55 kg bărbați;

– tensiunea arterială sistolică minim 120 mmHg si maxim 180 mmHg

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli

infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu urmați vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);

-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu 5 zile înainte sau după);

-să nu consumați alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării;

Donează sânge, fii erou! este un proiect al organizației studenților mediciniști Cluj-Napoca, parte a Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și parte a programului Standing Committee On Public Health (SCOPH) din cadrul International Federation of Medical Students’ Associations. Proiectul este susținut de către Ministerul Sănătății, Institutul Național de Transfuzie Sanguină ”Prof. Dr. C. T. Nicolau” și de către Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.