Acasă Administrație publică Surprize, surprize pentru șoferii bârlădeni care se încăpățânează să parcheze lângă trecerile...

Surprize, surprize pentru șoferii bârlădeni care se încăpățânează să parcheze lângă trecerile de pietoni

0

În săptămânile următoare, parcarea autoturismelor în imediata vecinătate a trecerilor de pietoni de pe străzile din Bârlad unde s-au petrecut cele mai multe accidente în ultimii ani, va deveni imposibilă.

Cum pentru unii șoferi reglementările care interzic parcarea pe distanțe mai mici de 25 de metri înaintea sau după trecerile de pietoni sunt ca și inexistente, municipalitatea bârlădeană a decis amplasarea în aceste zone a unor stâlpi reflectorizanți.

Aceștia vor fi achiziționați și montați de SC Reiser SA Bârlad, după ce simpla marcare a zonelor cu vopsea galbenă și-a dovedit ineficiența.

”În ciuda marcajelor destul de evidente, dar și a pilonilor mobili amplasați în zona unor treceri de pietoni, conducătorii auto continuă să parcheze nestingheriți. Mai mult, unii își fac singuri loc pe zonele interzise, mutând pilonii din calea lor. Noii stâlpi reflectorizanți vor avea un sistem de prindere în carosabil, pentru a nu putea fi deplasați după bunul plac al unora sau al altora. În plus, sunt flexibili, în așa fel încât dacă, se întâmplă ca vreun șofer neatent să pătrundă în zona interzisă, mașina să scape fără pagube prea mari”, ne-a declarat Daniel Buzamăt, directorul interimar al SC Reiser SA Bârlad.

În ultimii ani, ca urmare a creșterii numărului de autoturisme, dar și a apariției crizei locurilor de parcare (o reală problemă pentru Bârlad, căreia actuala administrație nu i-a găsit soluție deocamdată), în zona trecerilor de pietoni au avut loc numeroase accidente. Factorul principal a fost obturarea vizibilității produsă de parcările neregulamentare.

Dintre toate, soluția cea mai eficientă rămâne amendarea șoferilor care încalcă regulile. E și mai puțin costisitor pentru oraș, iar în timp ar conduce la înrădăcinarea unor obiceiuri sănătoase, în spiritul respectării legii. Condiția ar fi ca polițiștii de la circulație să-și facă datoria. La Bârlad, sunt multe decenii de când cetățenii așteaptă dovada profesionalismului agenților rutieri, acela pe măsura salariului gras pe care îl ridică regulat, fără sincope. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.