Acasă Local Tabloul groazei la spitalul bârlădean: ”Oameni abia respirand, speriați, vlăguiți, candva vehemenți,...

Tabloul groazei la spitalul bârlădean: ”Oameni abia respirand, speriați, vlăguiți, candva vehemenți, nevaccinați, care astazi își doresc să fie salvați”. Avalanșă de pacienți din ultimele 24 de ore

0

E jale la Spitalul de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad. În timp ce rețelele de socializare sunt inundate de agresiunile verbale ale ”coronascepticilor”, spitalul a ajuns la aproape 100 de decese provocate de Covid în primele două săptămâni ale lunii octombrie. Compartimentul Primiri Urgențe s-a confruntat în ultimele 24 de ore cu un val record de pacienți: 201 persoane.

Cadrele medicale nu mai fac față și le solicita medicilor de familie să preia din testările rapide.

”Avem o lună octombrie grea. Deopotriva pentru PACIENTI, cadre medicale, personal auxiliar… CPU este plin de pacienți în așteptarea unui pat, unii cu forme medii, majoritatea cu forme grave.

Medicii a o echipa închegata, ne dorim sa invingem acest val pandemic cu cat mai putine pierderi de vieti omenesti. Un val 4, atipic fata de ceea ce a fost pana acum, un val extrem de accelerat si agresiv!

De saptamana trecuta, conducerea spitalului a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții pozitivi COVID-19, in numar de 44, în secțiile Dermato Venerologie, Medicala Cronici si Neurologie.

Ne straduim in permanenta sa gasim solutii astfel incat sa nu ajungem in situatia de a refuza internarea unor pacienți din cauza insuficienței de locuri.

Oameni buni, saptamana trecuta, toate secțiile puse la dispoziția pacienților infectați cu SARS CoV-2 devenisera neîncăpătoare”, a transmis conducerea spitalului.

Astazi (marți, 19 octombrie) sunt 342 de pacienți internați pe secțiile COVID-19, dintre care 21 sunt la Terapie Intensivă.

”Da, situatia este covarsitoare, ne-am aflat în situația în care deschideam cate o secție și în mai puțin de 24 de ore aceasta era plină. Marea majoritate a pacienților sunt nevaccinati, au forme severe de boala si necesită minim o sursa oxigen. Pronosticul in multe cazuri este rezervat, dovada sunt datele extreme de alarmante : 96 decese inregistrate in luna octombrie, din 648 externari efectuate in decursul aceleeasi luni.

Sunt date reale, multa durere. Zilele devin din ce în ce mai negre, iar adevărul este unul crunt. Așa arată realitatea zilelor noastre. Pacienți abia respirand, speriați, vlăguiți, candva vehemenți, nevaccinați, care astazi își doresc să fie salvați, dar uneori, cu toate eforturile noastre, e prea târziu.

Perioada de asteptarea a pacientilor din CPU care urmeaza sa fie internati creste de la zi la zi, internam alti si alti pacienti intr-un numar mai mare decat cei externati.

Un plus pentru noi îl reprezintă faptul că aproape fiecare pat din cadrul Spitalului este dotat cu priză de oxigen.

În această perioadă vom asigura în continuare servicii medicale în Ambulatoriu , cu internări de zi limitate”, este mesajul transmis de reprezentanții Spitalului ”Beldiman”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.