Acasă Infracțional Tamponare între mașini pe ”strada întrecerilor auto” din Bârlad. Domnilor polițiști, cât...

Tamponare între mașini pe ”strada întrecerilor auto” din Bârlad. Domnilor polițiști, cât vă mai faceți că nu știți de ”liniuțele” de pe Eminescu?

0

Inevitabilul s-a produs pe strada Mihai Eminescu din Bârlad, strada care și-a câștigat o adevărată reputație printre amatorii de ”liniuțe”: două autoturisme s-au izbit frontal unul de celălalt, după ce șoferul unuia a intrat pe contrasens.

Accidentul s-a produs marți seară, în jurul orelor 20.00. Din fericire nu au fost victime omenești, dar ambele mașini sunt grav avariate, fiind necesară o platfomă pentru ridicarea și transportarea acestora.

”Din primele cercetări ale polițiștilor, chemați prin 112, a reieșit că unul dintre conducătorii auto, în vârstă de 31 de ani, care se deplasa dinspre fabrica de confecții spre Liceul <Eminescu>, a intrat pe contrasens. Mașina s-a tamponat cu o alta, care circula regulamentar din sens opus, și care era condusă de un șofer în vârstă de 19 ani. Niciunul dintre conducătorii auto nu consumase băuturi alcoolice”, a declarat, pentru ”Bârladul meu”, Loredana Stavăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Potrivit declarațiilor martorilor, șoferul vinovat le-a explicat polițiștilor că a intrat pe contrasens din cauza unor defecțiuni tehnice ale mașinii.

Șoferii au refuzat propunerea polițiștilor de a fi transportați la spital, motiv pentru care nu a fost solicitată ambulanța.

Polițiștii au suspendat permisul de conducere al șoferului vinovat de accident pentru o perioadă de 60 de zile și i-au aplicat acestuia o amendă contravențională de 1.450 de lei pentru că a condus pe contrasens.

Tot Bârladul știe de ”liniuțele” de pe Eminescu. Mai puțin Poliția

Și cu asta, basta! Totul e bine când se termină cu bine. De mâine, teribiliștii la volan își pot relua relua nestingheriți cursele furibunde pe ”Mihai Eminescu”, cea care a devenit de ani buni strada întrecerilor auto. O știe tot Bârladul, mai puțin Poliția Rutieră Bârlad.

Spre disperarea locuitorilor de aici, care nu mai știu ce să facă și cui să se plângă, strada ”Eminescu” este traseul preferat al șmecherilor la volan. Locuitorii spun că și cei doi șoferi, implicați în accident, ar fi fost protagoniștii unei ”hârjoane” în trafic. Adică o obișnuiță cotidiană pe strada unde poliția nu calcă decât în cazul vreunui eveniment auto.

O obișnuință a devenit și scrâșnetul roților, și frânele bruște, și ”liniuțele” nocturne, și claxoanele, și ”bisericuțele” șmecherilor cu ”lâmâia” în geam și nu numai ale lor. Strada ”Mihai Eminescu” e raiul tuturor amatorilor de senzații tari la volan.

”Ne vine să ne luăm lumea în cap, vă spun sincer. E ca la raliuri aici. Toți puștii ăștia care își iau permis auto sau care au permis de doi-trei ani, aici se adună. Nu vezi nici Poliție Rutieră, nu vezi nici polițiști locali. Am reclamat de multe ori, și la Poliție și la Primărie. Nu interesează pe nimeni, de nimic. Âștia care s-au tamponat acum asta făceau. Liniuțe, se șicanau în mers. Pe aici nu circula decât riveranii, cei care vin în vizită la aceștia și incoștienții ăștia care fac liniuțe. Doamne fereste să ne iasă vreun copil din curte. Până nu o să aibă loc un accident groaznic, ca ala de la Stadion, nu o să se schimbe nimic”, ne-a spus unul dintre locuitorii străzii Mihai Eminescu.

Accidentul de la Stadion, la care omul a făcut referire, este cel din 2013, când un autoturism s-a rupt în bucăți după ce șoferul 18 ani, proaspăt posesor de permis), care circula cu viteză extremă, a scăpat controlul volanului. Mașina a ”ras” în calea ei copaci, stâlpul de semafor, semne indicatoare de circulație, după care ea însăși s-a făcut praf. Doi tineri au ajuns în comă la spital și s-au nenorocit pe viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.