Acasă Politic Tătaru și Onofrei au mai pus pe fugă trei primari: edilii comunelor...

Tătaru și Onofrei au mai pus pe fugă trei primari: edilii comunelor Grivița, Alexandru Vlahuță și Banca s-au înscris în PSD

0

Dezinteresul și neimplicarea de care primarii liberali din județul Vaslui s-au lovit din partea conducerii județene a PNL generează un nou val de plecări din partid.

Încă trei primari de succes din județ au părăsit PNL pentru a se înscrie în PSD: Alina Munteanu, primărița comunei Grivița, Dănuț Cojocaru, de la Alexandru Vlahuță și Vasile Vânătoru, de la Banca, au fost primiți, în cursul zilei de ieri, în rândul social-democraților.

Aflați la al patrulea mandat de primar – Alina Munteanu și Dănuț Cojocaru, respectiv la al cincilea – Vânătoru, cei trei se înscriu printre cei mai longevivi primari din județ, cu o popularitate indiscutabilă în rândul comunităților care i-au învestit cu încredere.

Iar faptul că au ales să părăsească partidul pe care l-au onorat atâta timp cu anvergura lor, vorbește în cel mai limpede limbaj despre problemele serioase de la vârful PNL Vaslui. De la instalarea în funcția de președinte pe județ al PNL a lui Nelu Tătaru, partidul a pierdut treptat un deputat (Daniel Olteanu), dar și majoritatea primarilor. Criza din partid, pe care Tătaru s-a dovedit atâta amar de vreme incapabil să o gestioneze, a culminat cu plecarea la PSD a primarului de Bârlad, Dumitru Boroș, împreună cu majoritatea consilierilor municipali.

Virajul lor, al celor de la Bârlad și a celor din rural, către PSD nu are neapărat legătură cu vreun atașament subit pentru social-democrație. Ci doar cu faptul că PSD, în ciuda unor derapaje și a unor scandaluri (cu nimic mai prejos decât cele din PNL sau din alte partide aflate acum pe val), are calitatea, probată în timp, de a-și susține primarii. Și, implicit, comunitățile. Sprijinirea financiară a proiectelor de dezvoltare, ușile deschise la ministere, obținerea de finanțări pentru proiecte noi sunt, în general, tot ce își doresc primarii responsabili de la liderii lor, locali sau de la centru. Iar dacă în ochii lor, PSD a reușit să se califice, culoarea carnetului de partid a trecut pe locul doi. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.