Acasă Administrație publică Taxa de cimitir la Bârlad va fi anulată. Iată ce taxă îi...

Taxa de cimitir la Bârlad va fi anulată. Iată ce taxă îi va lua locul și cu cât cresc impozitele locale în 2022

1

Una caldă, una rece pentru locuitorii municipiului Bârlad, în ceea ce privește taxele și impozitele locale pe anul viitor. Conducerea Primăriei Bârlad are de gând să anuleze taxa pe cimitir, de departe cel mai controversat bir din ultimii ani.

În schimb, edilii intenționează introducerea unei noi taxe, în valoare de 3 lei pe lună, numită ”taxă edilitară”. Sumele încasate vor fi cheltuite pentru amenajarea, întreținerea, igienizarea parcurilor, spațiilor verzi, cimitirelor, mobilierului urban, spațiilor publice dintre blocuri și din fața clădirilor private.

Se intenționează, de asemenea, introducerea a unei taxe speciale, în valoare de 1 leu/clădire rezidențială, pentru finanțarea Serviciului public voluntar pentru situații de urgență.

Propunerea urmează a fi dezbătută în ședința ordinară a Consiliului Local (CL), ce va avea loc pe 17 decembrie.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul viitor prevede majorarea acestora, însă creșterea provine exclusiv din indexarea cu rata inflației aferente anului 2020, respectiv cu 2,6%.

Există însă și o excepție, anume chiriile pentru suprafețele de teren pe care au fost construite balcoane în scopul folosirii acestora drept spații comerciale, sedii de firme, ateliere prestări servicii. Valoarea chiriilor în aceste cazuri va fi majorată de 16 ori. (Simona MIHĂILĂ)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.