Acasă Politic Transformare spectaculoasă a comunei Epureni. Carmen Bîlbîie, primărița care a scos comuna...

Transformare spectaculoasă a comunei Epureni. Carmen Bîlbîie, primărița care a scos comuna din Evul Mediu în doar patru ani

0

Carmen Bîlbîie este una dintre puținele femei pe care vasluienii au votat-o în fruntea unei primării din județ și, după patru ani de când au instalat-o în funcția de primar, cu excepția opozanților politici, nimeni nu regretă acest lucru.

Primărița de la Epureni se pregătește pentru un nou mandat, dar nu se prezintă oricum în fața cetățenilor cărora le va cere votul pe 27 septembrie 2020.

Investițiile au curs pe bandă rulantă, iar dacă în acest moment comuna Epureni nu are aspectul complet al unei așezări europene este pentru că timpul nu a permis. Oricum, puse în oglindă, între imaginea de astăzi și cea de acum patru ani a comunei Epureni, este o diferență uriașă.

Reabilitarea de poduri și podețe, asfaltări și pietruiri de drumuri sau decolmatarea pâraielor sunt doar câteva dintre lucrările de modernizare care, nu numai că au schimbat priveliștea zonei, dar le-a făcut oamenilor viața mai ușoară.

Mai sunt destule de făcut, dar îmi închei mandatul cu câteva realizări certe. Una dintre acestea este obiectivul de investitii «Construire poduri și podețe», finalizat după nouă ani de la inceperea lui. Am avut numeroase nemultumiri cu modul de executie a constructorului, dar la insistentele noastre acesta a finalizat lucrarea conform proiectului. Sa ne amintim cu totii cum arata podul de «la Grecu” din satul Barlalesti, in anul 2016 si sa facem o comparatie cum arata astăzi”, spune Carmen Bîlbîie.

O altă investiție a fost reabilitarea podului din satul Bursuci «la Stejar» si a podului din satul Bârlălești (de la Ionel Chiriac). Ambele au fost distruse de inundatii, reabilitarea realizându-se de la bugetul local al comunei Epureni.

Un alt pod reabilitat a fost cel din localitatea Horga, investiție finanțată de la bugetul Consiliului Județean.

Un pas foarte important, care, deși nu este neapărat vizibil, a fost decolmatarea pâraielor ce străbat satele Barlalesti, Epureni si Bursuci. Curățarea lor are ca efect înlăturarea efectelor inundațiilor, care puneau în pericol gospodariile, terenurile agricole din zona si siguranta cetatenilor.

Unul dintre cele mai importante proiecte de care a beneficiat comuna Epureni sub administrarea primăriței Carmen Bîlbîie este cel de asfaltare a Drumului Comunal 70, a străzilor principale și secundare din satul Bursuci.

Executia lucrarilor a inceput in 2019 si se va finaliza pana la sfarsitul acestui an. Datorita acestui proiect, cetatenii din satul Bursuci pot circula in conditii normale, drumul vechi pietruit fiind uitat. În plus, oate drumurile comunale si satesti au fost pietruite si in acest moment in comuna noastra nu mai exista nici un drum de pamant. Mi-aduc aminte ca in anul 2016 cand am preluat mandatul, pe unele ulite, atunci cand ploua nu se mai putea circula. Dorinta mea cea mai mare si prioritatea numărul unu in urmatorul mandat este ca mare parte din drumuri sa fie asfaltate”, ne-a declarat primărița Carmen Bîlbîie.

Material de propagandă electorală, comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Vaslui. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.