Acasă Local Tratament și consultații gratuite date de Spitalul ”Beldiman” celor care vin din...

Tratament și consultații gratuite date de Spitalul ”Beldiman” celor care vin din Ucraina. Medicii moldoveni ai spitalului, vorbitori de limbă rusă, vor asigura comunicarea

0

Mână de ajutor din partea Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad: refugiații care vin din Ucraina vor beneficia, la cerere, de consultații și tratament gratuite.

De asemenea, în cazul persoanelor care nu cunosc limba română, comunicarea va fi asigurată de medicii din Republica Moldova, care activează în cadrul spitalului bârlădean și care sunt vorbitori de limbă rusă.

”Cetățenii străini sau apatrizii aflați în situații deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina, care tranzitează localitatea noastra și au nevoie de asistență medicală și tratament pentru boli acute sau cronice se pot adresa gratuit unității noastre pentru tratament și supraveghere medicală.

Oferim servicii medicale ambulatorii si internare continua în următoarele specialitati: Obstetrica-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Diabet, Oncologie, Dializa, TBC, precum și in alte specialități medicale și chirurgicale.

Pentru informații ne puteți contacta la numărul de telefon 0235416440.

Totodată va aducem la cunostinta ca la nivelul unității noastre sunt medici și asistenți medicali vorbitori de limba rusă”, este mesajul transmis de conducerea Spitalului ”Beldiman” pe pagina de socializare a unității.

Mesajul postat este dublat și de unul identic, în limba rusă:

”Іноземні громадяни або особи без громадянства, які перебувають у особливих ситуаціях, які прибули із зони збройного конфлікту в Україні, які транзитно проїжджають через наш населений пункт та потребують медичної допомоги та лікування від гострих або хронічних захворювань, можуть безкоштовно звернутися до нашого підрозділу для лікування та медичного спостереження. Ми пропонуємо постійне та стаціонарне медичне обслуговування за спеціальностями: акушерство-гінекологія, неонатологія, педіатрія, цукровий діабет, онкологія, діаліз, туберкульоз, а також за іншими медичними та хірургічними спеціальностями. За інформацією ви не можете звертатися за номером телефону 0235416440.

Водночас повідомляємо, що на нашому рівні є російськомовні лікарі та медсестри”. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.