Acasă Local Trei elevi ai LMK Vaslui, voluntari SMURD, au salvat viața unui vasluian...

Trei elevi ai LMK Vaslui, voluntari SMURD, au salvat viața unui vasluian care a făcut infarct pe stradă

0

Trei elevi ai Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” și voluntari SMURD în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui, împreună cu membrii unui echipaj de ambulanță SMURD au salvat viața unui bărbat care a suferit un infarct miocardic pe stradă.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a căzut din picioare în apropierea sediului Aquavas/Goscom Vaslui

Cei trei elevi, care se aflau pe trotuarul opus, au fost martorii acestei întâmplări și au traversat imediat strada.

”Au evaluat victima și au început să îi acorde primul ajutor, concomitent apelând și numărul unic pentru situații de urgenţă, 112. Elevii au relatat dispecerului de serviciu că bărbatul se află în stop cardiorespirator, la fața locului fiind trimis de urgență echipajul și ambulanța SMURD pentru terapie intensivă mobilă (TIM). Așa cum au învățat la cursurile de prim ajutor, cei trei voluntari SMURD au început manevrele de resuscitare și au continuat până la sosirea ambulanței TIM. În cel mai scurt timp posibil, ambulanța SMURD a ajuns la fața locului, echipajul continuând manevrele de resuscitare. După ce a fost stabilizat, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui”, a relatat Marius Stanciu, purtător de cuvânt al ISU Vaslui.

Cei trei voluntari se numesc Maria Ignat (16 ani) Ianis Bologa (17 ani) și Gherghe Ștefan și sunt elevi în clasele a-X-a, respectiv a-XI-a. Ei au devenit voluntari SMURD în anul 2023.

”Chiar dacă cei trei elevi aveau emoții și se temeau să nu fi greșit în vreun mod (reacție firească, având în vedere că această a fost prima intervenție într-o situație de urgență reală), doctorul coordonator de pe ambulanța SMURD a fost încântat de intervenția tinerilor salvatori, medicul declarând că «voluntarii au acționat ca la carte, mărind considerabil șansele de supraviețuire a pacientului, prin acțiunea energică și sigură de până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă»”, a mai precizat Marius Stanciu.

În acest moment, bărbatul salvat este internat la Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.