Acasă Administrație publică Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, despre salariul minim...

Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, despre salariul minim pe anul viitor: ”Se va baza pe realități economice”

0
Tudor Polak

Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, aduce vești, de la București, despre evoluția salariului minim brut pe țară garantat în plată.

Subiectul a fost discutat în cursul zilei de marți, în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, lucrări la care a fost prezent și premierul Ludovic Orban.

”Am discutat despre majorarea salariului minim pentru anul 2021, în funcție de evoluția economică, având în vedere condițiile epidemiologice care au dezechilibrat piața muncii”, a precizat Tudor Polak, după întâlnirea de la București.

Candidatul PNL Vaslui la Camera Deputaților mai transmite că majorarea salariului minim se va baza pe realități economice, precum rata inflației sau creșterea productivității în muncă, idee subliniată chiar de premierul Orban.

”Avem în vedere ca locurile de muncă să nu fie afectate, cu atât mai mult cu cât companiile s-au confruntat cu multe dificultăți în timpul pandemiei”, a mai declarat vasluianul Tudor Polak.

Secretarul de stat informează, de asemenea, că va fi constituit un grup de lucru compus din experți din partea partenerilor sociali, patronate, sindicate și Guvern.

”Grupul va analiza comparativ evoluția salariului minim din statele europene, așa încât să poată fi stabilită o formulă predictibilă pentru creșterea salariului minim în următorii patru ani. Dialogul dintre Guvern și partenerii sociali rămâne deschis pe această temă”, a mai precizat Tudor Polak, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.