Acasă Local Tudorel, fiul lui Buzatu, și-a dat demisia din Guvern, iar Gabriela Crețu,...

Tudorel, fiul lui Buzatu, și-a dat demisia din Guvern, iar Gabriela Crețu, fosta soție, a fost suspendată din partid. Senatoarea Crețu este revoltată

0

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a fost exclus din PSD, iar fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. De asemenea, soţia lui Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că au fost luate trei decizii, prima fiind excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD şi numirea în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea.

„Am luat act de demisia din secretar de stat a domnului Buzatu Tudor şi de asemeni am propus colegilor mei suspendarea din funcţia de membru al PSD a doamnei Creţu, senatoare”, a anunţat Ciolacu.

Citește și: (VIDEO) Dumitru Buzatu a fost reținut pentru 24 de ore. Comunicatul DNA

(VIDEO) Dumitru Buzatu a fost reținut pentru 24 de ore. Comunicatul DNA

Senatoarea Gabriela Creţu, soţia preşedintelui CJ Dumitru Buzatu, a răbufnit după aflarea veștii că a fost suspendată din partid. Potrivit News.ro ea a scris pe grupul de comunicare al senatorilor PSD că va face contestație.

„Aştept explicaţie statutară şi legală pentru suspendarea mea din partid. Voi face contestaţie la Comisia de integritate”, a scris Gabriela Creţu pe grupul senatorilor PSD.

Într-o interveție pe Digi 24, ea a spus că ”a muncit pentru acest partid”.

„Care sunt motivele pentru care eu am fost suspendată (…)? Dacă era vreun motiv, atunci membrii PSD trebuie să aibă opinii și să le discute, nu așa…Pe mine nu m-a sunat nimeni, nu m-a anunțat nimeni să spună care e motivul suspendării”.

Șpagă, trafic de influență, expertize măsluite – acuzațiile din dosarul lui Buzatu. DNA cere arestarea preventivă a omului politic

Întrebată despre averea impresionantă de „bugetar” deținută de Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu i-a luat apărarea, precizând că Buzatu și-a construit legal averea și că nu se poate spune în cazul lui că e tocmai un bugetar, pentru că deține o fermă.

„Eu nu verific declarația președintelui Consiliului Județean… Nu e bugetar, are o fermă…Totul e public. Eu cred că sunt în mod legal obținute. Nu am niciun argument să spun că nu e așa (referindu-se la bunurile lui Dumitru Buzatu- n.red). Știu că se ducea la prășit, la strâns fân. Dar nu văd de ce mă întrebați pe mine, repetați aceeași eroare… Eu cred că sunt legale, până la proba contrarie”, a comentat Gabriela Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.