Acasă National (VIDEO) Dumitru Buzatu a fost reținut pentru 24 de ore. Comunicatul DNA

(VIDEO) Dumitru Buzatu a fost reținut pentru 24 de ore. Comunicatul DNA

0

Dumitru Buzatu a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție, în urma audierilor de la sediul DNA Iași și, în cursul zilei de astăzi, urmează a fi prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventiva.

Președintele Consiliului Județean Vaslui fost dus la Iași sâmbătă, în jurul orei 4 dimineață, după mai multe ore de percheziții la casa sa din comuna Ștefan cel Mare.

Comunicatul DNA:

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:

BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Citește și: Tudorel, fiul lui Buzatu, și-a dat demisia din Guvern, iar Gabriela Crețu, fosta soție, a fost suspendată din partid. Senatoarea Crețu este revoltată

Tudorel, fiul lui Buzatu, și-a dat demisia din Guvern, iar Gabriela Crețu, fosta soție, a fost suspendată din partid. Senatoarea Crețu este revoltată

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

Șpagă, trafic de influență, expertize măsluite – acuzațiile din dosarul lui Buzatu. DNA cere arestarea preventivă a omului politic

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.