Acasă Infracțional ULTIMA ORĂ DNA a descins la ABA Prut -Bârlad, în urma scandalului...

ULTIMA ORĂ DNA a descins la ABA Prut -Bârlad, în urma scandalului angajărilor politice, în care este implicat și numele PNL Vaslui. Se fac percheziții

0

Se strânge lanțul! DNA a descins în cursul zilei de astăzi la sediul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad pentru a efectua percheziții în urma scandalului angajărilor politice făcute la Apele Române.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, săvârşite în perioada martie 2020-2021.

În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate pe raza județelor Iași și Suceava.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Județene Iași și Suceava, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

Scandalul angajărilor dubioase la ABA Prut-Bârlad a fost declanșat în urma dezvăluirilor jurnaliștilor de la Recorder.

În materialul video, directorul tehnic al ABA Prut-Bârlad, Gabi Musteață, povestește cum s-a trezit pe cap cu două persoane, angajate peste noapte, fără concurs și, cel mai grav, fără un minimum de cunoștințe în domeniu.

Una dintre acestea este o chelneriță venită dintr-un club ieșean, iar celălalt este un administrator de grădiniță din Vaslui, angajat pe post de inginer-șef la Apele Române. Musteață spune despre acesta din urmă că ar fi ajuns la ABA Prut-Bârlad în urma intervențiilor ”de la Vaslui, la nivel județean pe parte de partid”. Administratorul de grădiniță Sebastian Fordea este membru PNL, iar în clipurile electorale de la alegerile locale spunea că va vota ”pentru viitorul lui”. În materialul Recorder sunt publicate fotografii în care Fordea, apare între liberalii vasluieni, lângă Nelu Tătaru, președintele organizației județene.

”A fost trimis pe o lucrare și ar fi trebuit să ne informeze cu privire la detaliile tehnice despre acea lucrare. S-a blocat. Ne-a pus în față telefonul cu niște poze, nereușind să articuleze nimic tehnic. În momentul ăsta, devine clar pentru oricine cum am putea face față inundațiilor cu cineva care nu are nicio legătură cu asta, care nu știe să se exprime tehnic”, a descris Gabi Musteață un episod din timpul activității lui Fordea, după ce a ajuns la ABA Prut-Bârlad. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.