Acasă Administrație publică ULTIMA ORĂ Începe marea asfaltare la Bârlad. Vor fi reparate inclusiv străzile...

ULTIMA ORĂ Începe marea asfaltare la Bârlad. Vor fi reparate inclusiv străzile și trotuarele afectate de săpăturile recente

0

Municipalitatea bârlădeană a emis ordinul de începere a lucrărilor în cadrul celui mai mare proiect de asfaltare derulat la Bârlad în ultimii 10 ani. Circa 10 milioane de euro, fonduri europene obținute în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii de transport în scopul reducerii emisiilor de carbon”, vor fi cheltuiți pentru noi covoare asfaltice pe următoarele străzi: B-dul Republicii, B-dul Epureanu, Str. Constantin Hamangiu, Str. Nicolae Bălcescu, Str. Dragoș Vodă, Str. Mihai Eminescu (segment), Str. Vasile Milea, Str. Mihai Viteazul, Str. Col. Simionescu Sava, Str. Paloda, Str. Ioan Popescu, Str. Vasile Pârvan, Str. Cpt. Grigore Ignat, Str. 1 Decembrie, Str. Tecuciului, B-dul Primăverii, Str. Popa Șapcă, Str. Marcel Guguianu, Str. Fagului.

Contractul de execuție a fost semnat zilele trecute cu SC Nomis 2003 SRL și SC Autotehnorom SRL, firmele care au câștigat licitația pentru execuția lucrărilor.

Repararea celorlalte străzi ale orașului, afectate de lucrările la rețele, este responsabilitatea SC Motris, firma care execută reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și de canalizare. Aceasta va efectua pe propria cheltuială reparațiile, prin SC Reiser SA Bârlad. Contractul de reparații a fost semnat tot în cursul zilei de miercuri, iar lucrările vor începe chiar din această săptămână.

”Așa cum i-am asigurat pe bârlădeni în nenumărate rânduri, străzile afectate de proiectele aflate în derulare nu vor rămâne așa. Le înțeleg supărarea și nerăbdarea, dar e nevoie de puțină înțelegere ca să vedem orașul scos la lumină. Iată că începem deja să reparăm. Firma Motris va reabilita o parte dintre străzi, pe banii săi, conform obligațiilor contractuale, iar o altă serie de străzi este supusă asfaltărilor prin proiectul de Mobilitate urbană, care intra oricum în execuție, cu sau fără săpăturile care au loc în această perioadă. În continuare le cer bârlădenilor să aibă răbdare, pentru că disconfortul nu va lua sfârșit deocamdată”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

Referitor la proiectul de 10 milioane de euro, acesta este strâns legat de cel privind achiziția a 10 mijloace electrice de transport în comun (4,2 milioane Euro). În afară de asfaltări, se vor realiza piste pentru bicicliști, se vor reabilita trotuare și spații verzi pe B-dul Republicii, Șos. Tecuciului, Str. General Vasile Milea, Str. Vasile Lupu, Str. Nicolae Iorga, precum și parcări pentru bicicliști la intrarea în Grădina Publică și pe Str. Fagului, partea pietonală, dotate cu supraveghere video. În paralel, se vor realiza trei parcări auto Park & Ride Nord, pe străzile Mihai Eminescu, 1 Decembrie și Republicii 319.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.