Acasă Infracțional ULTIMA ORĂ Percheziții la domiciliile muzicanților din Bârlad care au folosit documente...

ULTIMA ORĂ Percheziții la domiciliile muzicanților din Bârlad care au folosit documente false pentru a obține bani în pandemie de la bugetul de stat

0

Acțiune de amploare în Bârlad, în această dimineață. Peste 80 de polițiști și 60 de jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pun în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară.

În cauza în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații. Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Perchezițiile sunt efectuate la domiciliile muzicanților care, în toamna anului trecut ar fi obținut prin Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui suma de 200.000 de lei. Aceștia ar fi prezentat documente falsificate prin care au arătat că se încadrează în legea prin care sunt acordate indemnizații de sprijin celor ce obțin venituri exclusiv din drepturi de autor și care, din cauza pandemiei, sunt în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.