Acasă Local ULTIMA ORĂ Secțiile Oncologie și Pediatrie de la Spitalul ”Elena Beldiman” se...

ULTIMA ORĂ Secțiile Oncologie și Pediatrie de la Spitalul ”Elena Beldiman” se închid din cauza cazurilor de covid. Decizia conducerii în legătură cu pacienții celor două secții

0

Decizie de ultimă oră la Bârlad: secțiile Oncologie și Pediatrie din cadrul Spitalului de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad se vor închide, ca urmare a cazurilor de Covid identificate atât în rândul pacienților, cât și în cel al cadrelor medicale.

Pentru următoarea perioadă de timp (în funcție de evoluția epidemiologică), cele două secții vor fi destinate exclusiv tratării pacienților cu coronavirus. S-a hotărât în acest fel, din cauză că niciuna dintre cele două secții nu are circuitele necesare tratării tuturor categoriilor de pacienți.

”La secția Pediatrie, doi dintre copiii și însoțitorii lor au prezentat, ulterior internării, simptome specifice Covid, iar testele au confirmat infecția. În această situație, împreună cu colegii mei din echipa de conducere, am decis ca în următoarele două săptămâni aici să nu mai fie internați decât pacienți Covid. În acest moment, în secție mai sunt patru copii și trei aparținători care vor fi evaluați în vederea externării”, ne-a declarat Ciprian Feraru, managerul Spitalului ”Beldiman”.

Copiii din Bârlad și din comunele învecinate, care vor avea nevoie de tratament și spitalizare vor fi transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

La Oncologie, situația este ceva mai dificilă, întrucât cea mai mare parte a asistentelor medicale, dar și cei doi medici oncologi, au fost confirmați cu Covid.

”În consecință, activitatea de spitalizare va fi suspendată pe o perioadă de șapte zile. Toate cazurile vor fi reprogramate, astfel incat pacientii nu vor avea discontinuitate in tratament”, a mai spus managerul Feraru.

Celelalte secții ale spitalului rămân deschise, aici circuitele permițând tratarea ambelor categorii de pacienți. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.