Acasă Infracțional Un bărbat din Albești, adevărat pericol public, reținut de polițiști: beat pulbere,...

Un bărbat din Albești, adevărat pericol public, reținut de polițiști: beat pulbere, fără permis, la volanul unei mașini cu multiple defecțiuni

0

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Albești, a fost reținut de polițiști nu înainte de a-i ului de-a dreptul pe oamenii legii.

Bărbatul, care nu avea permis de conducere, a fost prins de polițiștii Biroului Rutier Vaslui conducând beat, de două ori în aceeași noapte, un autoturism defect, fără documente, deși după prima abatere polițiștii ridicaseră plăcuțele de inmatriculare și îl amendase pe inconștient cu peste 6.000 de lei.

În data de 28 mai 2022, ora 22:40, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Brașov, condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Albești. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu avea emisă asigurare obligatorie auto, inspecția tehnică periodică era expirată din luna aprilie 2019 iar autoturismul prezenta multiple defecțiuni tehnice. Totodată, bărbatul nu a putut prezenta niciun act de identitate sau documente emise autoturismului pe care îl conducea. În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe» și «conducerea unui vehicul fără permis de conducere».

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în cuantum total de 6.075 lei. Complementar, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor de înmatriculare, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Ulterior, în aceeași noapte, 28/29 mai 2022, la ora 02:40, același echipaj al Biroului Rutier Vaslui, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Decebal din municipiul Vaslui, a încercat să oprească în trafic, pentru control, un autoturism ce se deplasa din direcția str. Anton Pann spre Stadion, care nu avea montate plăcuțe de înmatriculare.

Acesta nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor rutieri, încercând să se sustragă activității de control dar a fost oprit în zona Bazar.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta era condus de către același bărbat de 31 de ani, din comuna Albești.

Bărbatul depistat a fost testat, din nou, cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat recoltarea acestora.

A fost deschis un nou dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere», «refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice» și «punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat»”, a relatat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Luni, polițiștii rutieri vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore, iar marți, 31 mai, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.