Acasă Infracțional Un ”bărbat” din Dănești, arestat la domiciliu după ce a încălcat în...

Un ”bărbat” din Dănești, arestat la domiciliu după ce a încălcat în mod repetat ordinul de protecție și și-a bătut crunt soția

0

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat din localitatea Bereasa, comuna Dănești, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție (în formă continuată), violență în familie, amenințare și tâlhărie.

Pe 12 și pe 13 august, bărbatul cercetat, în vârstă de 51 de ani, a încălcat, în mod repetat, măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Vaslui, s-a apropiat la o distanță mai mică de 50 de metri față de soția sa (49 de ani) și de locuința acesteia, a amenințat-o, agresat-o și i-a sustras, prin violență, telefonul mobil.

Totodată, poliţiştii vasluieni au stabilit că, la data de 6 aprilie 2022, Judecătoria Vaslui a emis față de bărbatul cercetat un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni, prin care bărbatul a fost evacuat din locuința comună și îi era interzis să se apropie la mai puțin de 50 de metri față de soția sa și de domiciliul acesteia. Totodată, acestuia îi era interzis să o contacteze în orice mod.

Având în vedere faptul că acesta avea cunoştinţă despre obligaţiile stabilite de instanța de judecată, bărbatul a încălcat cu bună ştiinţă prevederile ordinului de protecţie. Pe 13 august, polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, iar pe 14 august, acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui care a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.