Acasă Infracțional Un bețivan de doar 21 de ani a gonit la volan, cu...

Un bețivan de doar 21 de ani a gonit la volan, cu 131 km/oră, cu poliția după el. După doar două zile, a condus beat din nou

0

Un tânăr de doar 21 de ani, din Tătărani, a dat proba inconștienței în fața polițiștilor și a trecut-o cu brio. Individul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a dovedit că reprezintă o amenințare atât pentru viața lui, cât și pentru a celor din jur.

Pe 16 iulie, tânărul a fost depistat de polițiștii vasluieni conducând nebunește, cu o viteză de 131 km/h un  autoturism, spre Satu Nou, din comuna Muntenii de Sus.

Polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, dar conducătorul autoturismului nu s-a conformat, fapt pentru care, la intrarea în Muntenii de Sus, autoturismul a fost interceptat și blocat de autospeciala de poliție. Polițiștii au identificat persoana aflată la volanul autoturismului, un tânăr de 21 de ani din localitatea Bălțați, comuna Tătărăni. În autoturism, în calitate de pasageri, se mai aflau doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 19 ani.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere și suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, fiindu-i eliberată o dovadă fără drept de circulație”, a relatat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Două zile mai târziu, tânărul a fost depistat de polițiști conducând același autoturism, pe o stradă publică din satul de domiciliu.

Acesta a fost testat, din nou, cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei”, a declarat Bogdan Gheorghiță.

Individul a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, iar marți instanța de judecată a dispus ca acesta să fie arestat pentru următoarele 30 de zile, pe perioada cercetărilor, în urma cărora ”sejurul” după gratii ar putea fi prelungit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.