Acasă Infracțional Un polițist de la Murgeni, dat afară din Poliție, pentru a doua...

Un polițist de la Murgeni, dat afară din Poliție, pentru a doua oară. De data aceasta, din cauza divulgării unor secrete de serviciu și a unor comentarii pe Facebook

0

Decizie surpriză a Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vaslui: un agent de poliție de la Murgeni a fost dat afară din Poliția Română, în toiul celui mai mare scandal cu interlopi ce a avut loc vreodată în acest oraș.

Este vorba de agentul de poliție Marius Stan, cunoscut la Murgeni drept un ”zbir”, datorită spiritului ferm cu care acționa atunci când era vorba de liniște și ordine în spațiul public.

Deși decizia IPJ vine într-un moment în care Murgeniul a fost declarat zonă specială de siguranță publică, din pricina bătăilor dintre clanurile de interlopi care își dispută supremația pe străzile orașului, se pare că destituirea lui Marius Stan nu are nicio legătură cu conflictele de aici.

Faptele de care este învinuit făceau obiectul unei cercetări disciplinare care dura de câteva luni de zile.

”Prin Dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui din data de 4 iunie a.c., față de un agent de poliţie din cadrul Poliției orașului Murgeni a fost aplicată sancțiunea “destituirea din poliție” prevăzută de art. 58 alin. (1) lit. „e” din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului”, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Abaterile discuplinare săvârșite de Marius Stan sunt, potrivit aceluiași comunicat de presă, următoarele:

* „comportarea necorespunzătoare, (…) în societate care aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei”;

* “încălcarea normelor privind confidenţialitatea activităţii desfăşurate”.

La stabilirea sancțiunii au fost avute în vedere atât activitatea desfăşurată anterior (sancțiunile disciplinare aplicate polițistului în decursul activității), cât și împrejurările în care au fost săvârşite aceste ultime abateri disciplinare, consecinţelor acestoare de la data luării la cunoştinţă, se mai precizează în comunicatul IPJ.

Pe surse, am aflat că polițistul de la Murgeni și-ar fi expus pe Facebook opinii personale legate de evenimentele politice din țară, opinii în care ar fi adus atingere instituției în care lucra. De asemenea, el ar fi dat informații cu caracter secret unor persoane din afara Poliției.

Peripețiile polițistului Stan, de-a lungul anilor

Marius Stan s-ar fi făcut vinovat de aceste fapte în mod repetat, motiv care i-au adus numeroase sancțiuni.

Dar nici destituirea nu este o premieră pentru Marius Stan. Personaj extrem de controversat, el a mai fost dat afară din Poliție, în anul 2007, după ce a fost acuzat că a încercat să violeze o minoră. Un an mai târziu, a fost reangajat.

În 2012, a fost trimis în judecată sub acuzația de conducere fără permis și instigare la fals în declarații, după ce ar fi împrumutat mașina unui vecin, deși avea permisul suspendat pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice. A petrecut la o discotecă din Găgești, iar pe drumul de întoarcere spre casă s-a răsturnat cu mașina în șanț. Localnicii l-au ajutat să scoată mașina, iar el și-a continuat drumul. Pe drum, un echipaj de poliție a încercat să-l oprească, dar Marius Stan a refuzat să se conformeze.

Isprăvile polițistului au fost relatate și de presa ieșeană.

”Marius Stan si-a pus in cap toata suflarea comunei Oltenesti, pe cand era adjunct la postul de politie comunal, fiind dat afara de catre conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Vaslui, pentru grave abateri in activitatea profesionala. In doar un an si jumatate cat a stat la postul de politie Oltenesti, Marius Stan a reusit sa-si faca dusmani toti oamenii din sat, inclusiv conducerea primariei. Omul s-a “remarcat” prin mai multe ispravi: a mers cu sirena si girofar, noaptea, cu muzica data la maxim, in timp ce era in patrulare, a retinut, cu de la sine putere, cateva zeci de kilograme de peste pe care l-a gasit asupra unor cetateni care se intorceau de la munca, de la un iaz, si a fost acuzat de tentativa de viol”, scria Ziarul de Iași în 2010.

Polițistul de la Murgeni poate contesta decizia IPJ și, de asemenea, se poate adresa instanței de judecată. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.