Acasă Infracțional Un șofer de TIR a descoperit într-o parcare din Bârlad că transportă...

Un șofer de TIR a descoperit într-o parcare din Bârlad că transportă doi cetățeni afgani ascunși printre sacii de marfă. Șoferul le-a auzit vocile din remorcă și a chemat autoritățile

0

Un șofer de TIR a tras o spaimă de nedescris la Bârlad, oraș pe care l-a tranzitat, cu un transport de marfă, în drumul spre Federația Rusă.

Vineri, în jurul orei 14.15, bărbatul, cu dublă cetățenie română și Republica Moldova, a oprit într-o parcare pentru a se dezmorți, când a auzit voci din remorca sigilată. A alertat autoritățile imediat.

”La fața locului s-au deplasat polițiști de frontieră vasluieni precum și polițiști din cadrul IPJ Vaslui. În urma verificărilor preliminare efectuate de către colegii noștri, aceștia au constatat că șnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse printre saci de plastic, două persoane de sex masculin”, a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al ITPF Iași.

În urma cercetărilor, s-a constatat că cei doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 26 de ani, sunt din Afganistan și s-au urcat în autocamion fără a avea consimțământul șoferului. Aceștia le-au declarat autorităților că intenționau să ajungă în Italia.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili toate persoanele implicate, urmând să dispună măsurile legale ce se impun. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.