Acasă Local Un tânăr pictor bârlădean, fost elev al Liceului Pedagogic, ale cărui lucrări...

Un tânăr pictor bârlădean, fost elev al Liceului Pedagogic, ale cărui lucrări au ajuns dincolo de granițele țării, expune la Galeriile ”N.N. Tonitza” din Bârlad

0

Dacă sunteți în căutarea unui ”ceva” care să vă încânte sufletul, să vă bucure privirea și să vă transporte în lumea sublimului, mergeți la Galeriile de Artă ”N.N. Tonitza” din Bârlad.

De miercuri, 8 iulie, începând cu ora 9.00, Galeriile are ușile deschise pentru o expoziție magnifică, intitulată ”Aripa dreaptă” și care aparține unui tânăr pictor bârlădean, Cristian Gheorghiță.

Din cauza pandemiei, expoziția nu se va putea bucura de un vernisaj, dar bârlădenii au ocazia să savureze frumusețea celor 18 opere ale pictorului, până la sfârșitul lunii iulie (între orele 9.00 – 16.00).

Lucrările, de dimensiuni generoase (120×100 cm), au la bază două stiluri despre care autorul mărturisește că nu se poate desprinde: cel suprarealist și expresionismul abstract.

Titlul expoziției are o semnificație vastă. În primul rând, orice creator speră la o protecție divină, are dorința de a se afla sub <aripa dreaptă> a unei entități pozitive, angelice, pentru a ajunge un creator desăvârșit, asemeni Demiurgului. Apoi, fără aripa dreaptă, nicio pasăre măiastră nu poate zbura. Artistul se înalță în crezul său artistic cu aceeași aripă figurativă, spre orizonturi pline de speranță cu o conduită artistică bine conturată. Evoluția cromatică calorică spre meleagurile ancestrale ne învață să deosebim lumina de întuneric, sau umbre, care sunt tot produsul uminii. Așa că tot ce ne imaginăm dă curs însuflețirii dumnezeiești pe care ne-o dorim, căci materia fără spirit este doar cenușă”, a explicat autorul expoziției de la Galeriile ”N.N. Tonitza”, ce-și va deschide porțile pe 8 iulie, dimineața.

Carte de vizită

Cristian Gheorghiță este născut în Bârlad, pe 11 august 1987. A fost elev al Liceului Pedagogic ”Alexandru Vlahuță” Bârlad, după care a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității de Arte ”George Enescu” Iași, precum și un master în domeniu.

A avut numeroase expoziții personale, atât în orașul natal, cât și în galerii de renume din țară, cum ar fi Galeriile Băncii Mondiale București, Galeriile ”Cupola” Iași sau Galeriile ”Theodor Pallady” Iași.

A expus și împreună cu alți pictori, atât în țară, dar și în țări precum Spania sau Austria. (S.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.