Acasă Infracțional Un vasluian riscă până la 3 ani de închisoare, după ce a...

Un vasluian riscă până la 3 ani de închisoare, după ce a fost prins de Poliția animalelor că a vândut cățeluși de rasă în perioada în care aceștia erau încă alăptați de mama lor

0

Poliția animalelor din Vaslui, în acțiune. Un vasluian s-a ales cu dosar penal în urma unui control al polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor Vaslui, miercuri, 26 aprilie, când l-au prins că a înstrăinat cățeluși în timp ce aceștia erau încă alăptați de mama lor.

Individul riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare, după ce în urmă cu un an a intrat în vigoare o modificare legislativă, prin care ”despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață” este considerată infracțiune.

Nu este o noutate că mulți vasluieni au făcut un business din a crește câini de rasă pentru împerechere, vânzarea puilor acestora aducându-le venituri frumoase.

Acțiunea polițiștilor a urmărit și acest aspect, dar s-a desfășurat și pe linia regimului de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, respectiv respectarea legislației sanitar-veterinare privind comercializarea exemplarelor canine.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate 16 persoane, o persoană juridică și au fost verificate 21 de exemplare canine, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 de lei, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.