Acasă Politic Un viitor pentru copiii județului. Propuneri pentru un județ mai curat.

Un viitor pentru copiii județului. Propuneri pentru un județ mai curat.

0

Articol de propagandă electorala comandat de Partidul Uniunea Salvați România (partea a alianței electorale ”Alianța USR PLUS”), CUI mandatar financiar 21200251

Cei mai mulți dintre noi plătim o taxă de salubritate (sau o taxă cu denumire diferită, dar cu scop similar). Cei mai mulți dintre noi vom ajunge să plătim, indirect, amenzi.

De ce? Pentru că autoritățile locale nu sunt în stare să pun la punct sistemele de colectare selectivă. Există deja mai multe directive europene, transpuse în legislația din România, care ne spun că trebuie să colectăm selectiv și să reciclăm un număr cât mai mare de deșeuri. Deja suntem într-un stadiu avansat de încălcare a acestor legi, iar statul român va plăti multe amenzi, dacă sistemul nu va fi pus la punct.

În puținele locuri unde se colectează selectiv, gunoaiele ajung de multe ori în aceeași mașină și în aceeași groapă. Un efort suplimentar din partea cetățeanului care se face degeaba.

În alte locuri, precum Bârlad, punctele de colectare de deșeuri au arătat și încă mai arată ca în anii ’90. Nici vorbă de colectare selectivă.

Ne sabotăm singuri alegând incompetenți, iar incompetenții ne vor face să plătim amenzi, în loc să dăm banii pe educație sau infrastructură.

Prin Președintele Consiliului Județean Vaslui, care coordonează Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Vaslui, vom pune la punct sistemele de colectare a deșeurilor. Colectarea selectivă trebuie să fie un lucru normal, nu o excepție, în toate punctele județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.