Acasă Politic Unul dintre cei mai implicați prefecți pe care i-a avut Vasluiul candidează...

Unul dintre cei mai implicați prefecți pe care i-a avut Vasluiul candidează la Consiliul Județean

0
Eduard Andrei Popica

Eduard Popica, fost prefect al județului Vaslui în perioada 2017 – decembrie 2019, se îndreaptă spre o nouă funcție publică: aceea de consilier județean.

Gratificat de Ministerul Afacerilor Interne cu ”Diploma pentru cel mai activ prefect din România”, Popica a hotărât că parcursul său în administrația publică nu trebuie să se sfârșească odată cu plecarea din funcția de prefect, de unde și-a dat demisia de onoare. Drept care, la alegerile locale de pe 27 septembrie, locuitorii județului îi vor regăsi numele în lista de candidați PSD, pe locul 4.

Eduard Popica s-a remarcat poate ca cel mai implicat prefect pe care l-a avut județul Vaslui după Revoluție.

Vârsta relativ mică – 33 de ani, lipsa de experiență în administrația publică, precum și faptul că face parte dintr-o familie înstărită, au făcut ca cei mai mulți, inclusiv presa, să privească sceptic numirea sa în funcție.

În cei aproape trei ani cât a condus Instituția Prefectului, Eduard Popica a infirmat previziunile pesimiste. Nu a fost un prefect de birou, dimpotrivă, a ținut să fie prezent în mai toate misiunile de salvare importante din județ și chiar a participat la acestea.

”La două noaptea, mă trezea să mergem la deszăpezit pe nu știu care drum național, alături de drumari. În general, nu conta ora, fie că era miezul nopții sau 3 dimineața. Voia să fie alături de forțele de salvare la accidente auto, la inundații, la incendii de proporții. Țin minte că, după un dezastru de acest fel, urmat de un blocaj rutier, s-a apucat să dirijeze circulația. Îl interesau toate amănuntele, voia să știe cum au de gând să acționeze oamenii legii, se implica în elaborarea misiunilor de salvare, lua atitudine când observa că cineva nu-și face datoria”, povestește Cristi Lapa, fost purtător de cuvânt al Instituției Prefectului Vaslui.

Popica s-a alăturat căutărilor în cazul dispariției unui băiețel cu autism, din tabăra de la Dobrina. L-a găsit, înaintea polițiștilor, la o margine de drum.

De numele său se mai leagă obținerea finanțării necesare asfaltării Vămii Albița, precum și a amenajării punctului de transfuzii sanguine din municipiul Vaslui. Din păcate, acest proiect a rămas în stadiul în care l-a lăsat Popica atunci când a plecat de la Prefectură.

”Stimați prieteni, consider ca in cei aproape 3 ani petrecuți in fruntea Institutiei Prefectului Judetului Vaslui, funcție ce am ocupat-o cu demnitate si onoare, am demonstrat multe. Sunt convins însă de faptul ca nu am putut realiza tot ce era de realizat, de aceea, astăzi, am ales sa candidez pe funcția de consilier judetean. Cu aceeași responsabilitate si devotament îmi voi îndeplini îndatoririle si de aceasta data, pentru ca respectul si dragostea pentru locuitorii judetului Vaslui le port mereu in suflet. Dragi prieteni, îmi pasa de județul meu, sunt tânăr si vreau mai mult pentru semenii mei”, este mesajul transmis de Eduard Popica prin intermediul profilului său de socializare. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.