Acasă Politic USR PLUS: Stimulente pentru sănătate

USR PLUS: Stimulente pentru sănătate

0

Ne propunem să îmbunătățim starea de sănătate a românilor prin politici de prevenție și încurajarea unui stil de viață sănătos.

Factorii socio-economici și cei de mediu influențează foarte mult sănătatea. Pentru a avea o populație sănătoasă, România va trebui să adopte principiul „health in all policies”. Adică orice politică adoptată, din orice domeniu, va trebui să ia în calcul impactul său asupra sănătății oamenilor și asupra sănătății publice. Ne vom asigura că acest principiu este respectat prin constituirea unui Grup Interministerial de specialiști care vor evalua impactul asupra sănătății pe care îl au măsurile din domenii precum educație, mediu, economie, transporturi.

Și pentru că așa cum îți va spune orice medic, „mai bine previi decât să tratezi”, prevenția trebuie să devină o componentă strategică a sistemului public de sănătate.  În acest scop ne propunem să existe medici de familie în toate comunele și asistenți medicali în toate satele din România, până cel târziu în 2024. De asemenea, românii care au un stil de viață sănătos vor fi recompensați și vom introduce în școli „educația pentru sănătate”.

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #Romaniefarahotie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.