Acasă Politic USR PLUS Vaslui: Fond de un miliard de euro pentru spitale

USR PLUS Vaslui: Fond de un miliard de euro pentru spitale

0

Vom rezerva 1 miliard de euro în următorii 4 ani pentru a moderniza și construi spitale.

Cu toții știm cum e cu spitalele de stat: clădiri vechi și insalubre, dotare precară, personal insuficient, materialele sanitare puține. Asta pentru că după 30 de ani în care mai mult s-a furat decât s-a investit în spitale, sistemul public de sănătate a ajuns și subfinanțat, și prost manageriat.

Așa că e nevoie urgentă de bani investiți în infrastructura sanitară. 1 miliard euro sună impresionant, însă mai important este ce vom face cu acești bani.

Ne propunem ca prin Fondul Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate să asigurăm co-finanțarea și finalizarea spitalelor regionale care au deja finanțare europeană dar pentru care lucrările nu au început – la Cluj, Iași și Craiova. Iar apoi Fondul va acoperi construcția de spitale noi întâi în București și Brașov , apoi și în alte centre universitare.

Dar nu numai marile orașe merită condiții umane în spitale. Trebuie să asigurăm standarde civilizate de tratament în toate spitalele României. De aceea avem în vedere inventarierea urgentă a unităților medicale care funcționează în condiții insalubre sau care pun în pericol siguranța pacienților. După care să demarăm imediat procedurile de achiziții pentru renovarea lor.

Nu în ultimul rând, vom lupta împotriva bolilor transmise în timpul spitalizării. Deci vom investi serios în infrastructură dedicată prevenirii și îngrijirii infecțiilor nosocomiale.

Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare! #AngajamenteleUSRPLUS #Romaniefarahotie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.