Acasă Local Valul de noi medici de la ”Beldiman” acoperă și secția Neurologie: dr....

Valul de noi medici de la ”Beldiman” acoperă și secția Neurologie: dr. Ion Rotaru, din Republica Moldova, a ales să profeseze la Bârlad

0

Cel mai așteptat val de medici nou angajați la Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” Bârlad este și cel mai mare din ultimii ani. Secțiile Urologie, ATI, Maternitate sunt doar câteva dintre secțiile revigorate de viziunea unor medici noi, dar surprizele continuă.

Vești bune au apărut și la Neurologie, acolo unde, din ianuarie, a început să-și desfășoare activitatea un tânăr medic, originar din Republica Moldova: dr. Ion Rotaru, medic specialist neurolog.

În vârstă de 31 ani, s-a născut și a crescut în Hîncești, o localitate de peste Prut, și a urmat cursurile Facultății de Medicină din Chișinău.

În perioada 2017-2021 a finalizat rezidențiatul în specialitatea neurologie în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. „N. Oblu” din Iași.

Pentru medicul Ion Rotaru, spitalul de la Bârlad nu era chiar un tărâm necunoscut la începutul acestui an, când a devenit angajat a acestuia. A început să facă gărzi la Neurologie încă din 2019, când încă era rezident la Iași.

Este un tânar medic empatic, modest și plin de compasiune, care a ales medicina ca știință, din curiozitate, ca profesie – din dorința de a fi de ajutor oamenilor, pe plan spiritual – din dorința de a înțelege viața în profunzimea ei. Fără să aibă vreun membru în familie care să profeseze în domeniul medical, a văzut în profesia de medic, aspectul social-economic (prestigiu și salariu) ca pe un bonus, dar nu a stat la baza deciziei de a urma acestă profesie nobilă, este descrierea sub care este prezentat de conducerea spitalului bârlădean.

Întrebat de ce a ales Neurologia ca domeniu de activitate, dr. Ion Rotaru a declarat: „Am ales neurologia pentru că e fascinantă, mereu tânără ca știință și pentru că mi s-a părut potrivită ca temperament. Am ales neurologia pentru a putea avea grijă atât de pacienții cronici, cât și de cei cu suferințe acute. Sunt bucuros pentru că am avut ocazia pe parcursul rezidențiatului să particip la conferințe și școli de vară organizate în Austria, Grecia, Italia, precum și în țară.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.