Acasă Local Vasluieni, atenție la cumpărături! ALTEX a fost amendat cu 50.000 de lei...

Vasluieni, atenție la cumpărături! ALTEX a fost amendat cu 50.000 de lei pentru false reduceri de Black Friday. A fost dispusă închiderea magazinului online

0

O mică alinare pentru bieții oameni înșelați fără scrupule de marii comercianți de Black Friday. Altex a fost amendat cu suma de 50.000 de lei după ce comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au depistat peste 1.000 de false reduceri de preț.

  • Vasluieni, atenție la cumpărături! ALTEX a fost amendat cu 50.000 de lei pentru false reduceri de Black Friday. A fost dispusă închiderea magazinului online

”În data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei ”nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”. Altfel spus, dacă și alți comercianți ne înșeală, de ce nu am fi noi înșelați și de Altex?

”Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte. ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de «reducere de preț» neconformă.
De asemenea, ANPC va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înșelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

Exemple de produse cu reducere falsă de preț găsite pe site-ul Altex

ANPC îi sfătuiește pe consumatori să manifeste atenție sporită atunci când doresc să achiziționeze bunuri, în perioada reducerilor, pentru a se proteja, în cazul în care apar abateri de la legislația în vigoare practicate de unii dintre operatorii economici și îi asigură pe cetățeni că supraveghează, la rândul său, permanent piața pentru a preîntâmpina sau sancționa astfel de cazuri”, se mai arată în comunicatul Protecției Consumatorului. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.