Acasă Administrație publică Veste excelentă pentru bârlădence și pentru femeile din comunele învecinate: testare gratuită...

Veste excelentă pentru bârlădence și pentru femeile din comunele învecinate: testare gratuită Papanicolau, fără trimitere de la medic și fără card de sănătate!

0

de Simona MIHĂILĂ

O ocazie rară pentru femeile din Bârlad și din comunele învecinate, mai ales pentru cele care nu figurează în sistemul asigurărilor de sănătate sau care nu sunt înscrise pe listele unui medic de familie.

Pe 30 august, la Bârlad, ajunge caravana mobilă pentru depistarea cancerului de col uterin, prilej cu care femeile din zonă pot beneficia de o testare gratuită Papanicolau.

Caravana este organizată de Institutul Regional de Oncologie Iași, se va instala în parcarea din fața Centrului de Permanență (pe strada Ștefan cel Mare nr. 6, peste drum de Biserica Vovidenia), iar consultațiile vor începe de la ora 9.00.

”Le încurajez pe bârlădence, dar și pe doamnele și domnișoarele din satele apropiate Bârladului, să nu rateze această oportunitate. Deși cancerul uterin este o boală ce poate fi prevenită, mii de femei ajung în fiecare an prea târziu la medic. În fiecare an, se înregistrează peste 1.900 decese în România și peste 4.300 de cazuri noi. Știu că multe femei evită, dintr-o reticență ce nu are nevoie de nicio explicație, să meargă la ginecolog. Cancerul nu ține cont nici de jena unora dintre noi, nici de comoditate și nici de statutul social. Fiecare dintre noi trebuie să știe un lucru: cancerul de col uterin este o problemă ușor de înlăturat dacă îl depistăm la timp. Dacă nu, poate ucide. Femeile din zona Bârladului trebuie să profite de șansa acestei testări gratuite, pentru care nu este necesară trimitere de la medic sau cardul de sănătate”, ne-a declarat Ana-Maria Vintilă, viceprimarul municipiului Bârlad.

Programările se pot face la următoarele numere: 0335.800.180, 0335.800.181.

”Până în acest moment, peste 300 de doamne și domnișoare s-au înscris, fiind disponibile locuri în continuare. Campania se adresează femeilor cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani”, a mai precizat viceprimarul Ana-Maria Vintilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.