Acasă Local Vești de ultimă oră despre șoseaua de centură a Bârladului. Primarul Dumitru...

Vești de ultimă oră despre șoseaua de centură a Bârladului. Primarul Dumitru Boroș a aflat de la București când vor fi reluate lucrările

0

Vești de ultimă oră despre șoseaua de centură a Bârladului. Primarul Dumitru Boroș a aflat de la București când vor fi reluate lucrările

de Simona MIHĂILĂ

După aproximativ șase luni în care lucrările la construirea șoselei de centură a Bârladului au fost oprite, timp în care aproape săptămânal subiectul a fost dezbătut și analizat de bârlădeni pe rețelele de socializare, apar primele semnale îmbucurătoare.

În cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul Dumitru Boroș, edilul-șef al Bârladului a declarat că joi, 17 martie, a fost informat că lucrările vor reîncepe cel mai probabil luni, 21 martie.

Vestea vine la aproape trei săptămâni după ce Boroș a fost la București, unde a purtat discuții cu reprezentanți ai ministerului Transporturilor.

”Pe 2 martie, am fost la minister însoțit și de domnul senator Iulian Bîca. Acolo am discutat despre varianta de ocolire a Bârladului, dar și de drumul expres Tișița – Albița. Pentru că dacă aceste investiții nu vor fi realizate, noi nu vom ieși din sărăcie niciodată. Ni s-a dat asigurarea că lucrările la șoseaua de centură vor fi deblocate. Am discutat două alternative, în cadrul întâlnirii de la București: ori va fi cooptat încă un constructor alături de cel care execută acum lucrările, ori va fi reglementată o procedură simplificată de licitație, pentru desemnarea unui alt constructor. Am primit vestea, în cursul zilei de ieri, că a fost găsit un constructor care să se alăture și mi s-a comunicat că de luni, 21 martie, vor reîncepe lucrările la varianta ocolitoare. Mai multe detalii nu am nici eu, dar pentru noi, bârlădenii, nici nu mai contează altceva, decât să se lucreze”, a declarat primarul Boroș, în cadrul conferinței de presă.

Primarul Bârladului a spus că întreruperea lucrărilor are o singură explicație: lipsa de lichidități a constructorului.

”Traversăm o perioadă grea. Toate proiectele derulate la nivel de țară au dificultăți de implementare, nu doar cele ale Bârladului. Problemele sunt legate de prețurile care au explodat. Chiar ieri vorbeam cu constructorul de la Grădinița nr. 5, că prețul la fier a sărit de la 1,5 lei/kg la 8 lei. Este foarte dificil să finalizezi o lucrare cu aceiași bani cu care ai fi putut-o finaliza înainte ca prețurile să sară în aer.

Realizarea variantei ocolitoare nu este proiectul Primăriei Bârlad. Noi suntem beneficiari și, la fel ca fiecare om care trăiește în Bârlad, stau cu sufletul la gură, mă bucur de câte ori mai face un pas și mă panichez de câte ori apare câte o problemă. Le adresez bârlădenilor rugămintea să ignore teoriile și minciunile unor postaci pe rețelele de socializare. Aici este vorba de bani europeni, iar asta e o garanție că paza este foarte bună. Sunt verificați din toate direcțiile, nu există ca cineva să poată face afaceri personale pe spinarea unei astfel de investiții. Cu forurile europene nu te joci. Le mulțumesc parlamentarilor care au pus umărul la această deblocare. Sper ca de săptămâna viitoare să am din nou posibilitatea de a vizita șantierul și să vin cu informații de acolo la fiecare fază de lucrări, așa cum am făcut și până acum”, a mai spus primarul Dumitru Boroș.

Traseul centurii ocolitoare a Barladului este cuprins între intersecția DN11A cu DN24 (zona de sud), până la intersecție DN24A zona Simila.

Ar fi trebuit ca finalizarea investiției să aibă loc în iunie 2021, dar a fost fi posibil întrucât lucrările au debutat mai târziu decât era prevăzut, adică în august 2020, în loc de iunie.

Lucrările de construcție a șoselei de centură sunt executate de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.