Acasă Politic (VIDEO) Alegeri cu bodyguarzi la PNL Vaslui. Susținătorii contracandidaților lui Nelu Tătaru...

(VIDEO) Alegeri cu bodyguarzi la PNL Vaslui. Susținătorii contracandidaților lui Nelu Tătaru nu au avut acces la votare

0

Scandal monstru la alegerile județene din cadrul PNL Vaslui, vineri, 2 iulie, când Nelu Tătaru a primit încă în mandat la conducerea organizației județene. Tătaru și-a asigurat succesul recurgând la măsuri draconice împotriva susținătorilor celor doi contracandidați ai săi, Marius Arcăleanu și Dumitru Boroș, primarul Bârladului. Zeci de delegați din Bârlad, dar și din comunele arondate Bârladului (Perieni, Ciocani, Vinderei etc.) nu au putut participa la vot, deoarece li s-a interzis accesul în sală.

Ușile Sălii Sporturilor, acolo unde s-au desfășurat algerile județene în cadrul PNL, au fost păzite de bodyguarzi, marea majoritate a celor acceptați în sală fiind votanții lui Tătaru. Culmea ”democrației” este că printre cei cărora li s-a interzis intrarea au fost și candidați pentru diverse funcții în Biroul Politic Județean, aceștia neputându-se vota nici pe ei înșiși.

În aceste condiții, rezultatul a fost previzibil: Tătaru a obținut 255 de voturi, Arcăleanu – 40, iar Boroș – 15 voturi.

Accesul în sală a tuturor susținătorilor lui Boroș și ai lui Arcăleanu ar fi dus cel mai probabil la un al doilea tur de scrutin. Pentru a ieși președinte, oricare dintre candidați ar fi trebuit să obțină 50% plus 1 din numărul de voturi. Scor pe care Nelu Tătaru nu l-ar fi putut obține, spun liberalii care s-au lovit de bodygurarzii de la uși.

O altă ciudățenie a alegerilor județene de la PNL a fost faptul că cei acceptați în sală ar fi primit buletinele de vot înainte de începerea ședinței, în așa fel încât oamenii lui Tătaru au ținut să verifice înainte de introducerea lor în urne dacă delegații au încercuit pe cine trebuie (vezi video).

Și pentru ca tacâmul anomaliilor să fie complet, niciunuia dintre contracandidații lui Tătaru nu li s-a permis să susțină un discurs. Arcăleanu și Boroș nu au avut voie să ia cuvântul decât după ce s-a trecut la procedura de votare, moment de care doar Arcăleanu a ținut să profite.

”Garantul tuturor acestor încălcări ale legilor, Statutului, regulamentelor a fost însuși premierul Florin Cîțu, care a fost prezent în sală. Să gireze de la înălțimea demnității sale un asemenea simulacru de alegeri, să închidă ochii la călcarea în picioare a democrației numai și numai pentru ca Nelu Tătaru să-l voteze la alegerile pentru președenția PNL, este de neacceptat”, a spus unul dintre liberali. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.