Acasă Infracțional (VIDEO) Cum a reacționat o bătrână din județul Vaslui în momentul în...

(VIDEO) Cum a reacționat o bătrână din județul Vaslui în momentul în care și-a primit înapoi banii recuperați de polițiști de la hoțul care îi furase din casă

0

O bătrânică a fost la un pas de leșin în momentul în care o echipă de polițiști, cu care s-a pomenit la poartă, a anunțat-o că i-a adus banii furați de un hoț pe care femeia îl primise în casă.

Cu doar câteva zile înainte, bunicuța (73 de ani) și soțul ei, din localitatea Satu Nou, comuna Muntenii de Sus, au rămas fără aproape toate economiile lor – suma de 8.000 de lei – după ce au făcut imprudența de a pofti în casă un necunoscut.

Bărbatul s-a prezentat celor doi bătrâni drept reprezentant al unei firme care vinde obiecte de uz casnic. Le-a înșirat în fața ochilor tot felul de mărfuri, așa încât bătrânii, extrem de încântați, s-au hotărât să cumpere câteva.

De entuziasmată ce era, bătrânica a scos în fața vânzătorului ambulant toți banii pe care îi economisise în ultimii ani. Cum-necum, acesta i-a abătut atenția de la teancul de bancnote și a sustras o mare parte din acestea.

A căzut cerul pe cei doi bătrânei după ce vânzătorul a plecat și și-au dat seama că au fost trași pe sfoară. Au sunat la poliție și povestit întreaga pățanie, cerând ajutorul.

Oamenii legii s-au pus în mișcare și au reușit să-l identifice pe hoț: un bărbat de 45 de ani, din comuna Moțca, județul Iași.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni, sprijiniți de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Pașcani, au identificat în scurt timp prezumtivul autor al infracțiunii. Prejudiciul în valoare de 8.000 de lei a fost recuperat integral, fiind restituit bătrânilor. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au mers la domiciliul celor doi bătrâni pentru a le da vestea cea bună și a le înmâna banii recuperați. (Simona MIHĂILĂ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.