Acasă Local (VIDEO) Decizia senatorului Iulian Bîca în legătură cu reprezentanții HORECA Bârlad, care...

(VIDEO) Decizia senatorului Iulian Bîca în legătură cu reprezentanții HORECA Bârlad, care au protestat în centrul Bârladului

0

”Duminică, 7 Martie, am participat la Primăria Bârlad, împreună cu edilul-șef, Dumitru Boroș, la întâlnirea cu reprezentanții HoReCa. În urma discuțiilor avute, a reieșit faptul că măsurile de protecție nu trebuie impuse în câteva ore deoarece acest lucru poate duce la falimentarea agenților economici din industrie. De comun acord, s-a convenit ca reprezentanții protestatarilor să întocmească un memoriu, pe care îl voi înainta Primului ministru și Ministrului de finanțe. Voi întreprinde toate demersurile astfel încât doleanțele reprezentanților HoReCa să ajungă la factorii decizionali”, a declarat senatorul PNL Iulian Bîca, după întâlnirea cu patronii de baruri și restaurante.

Dialogul dintre senatorul liberal și reprezentanții HORECA a fost mijlocit de primarul Boroș, care le-a transmis protestatarilor, chiar în timpul manifestării desfășurată pe platoul din fața Hotelului Moldova, că sunt bineveniți la primărie, la discuții. Inițiativa lui Boroș se explică de faptul că, în timpul protestului, au existat afirmații potrivit cărora în decizia de suspendare a activității sectorului HORECA din Bârlad ar fi fost implicată și primăria.

Daniel Onofrei

Boroș le-a explicat oamenilor că acest lucru este imposibil, întrucât niciun reprezentant al autorității locale de la Bârlad nu face parte din Comisia Județeană pentru Situații de Urgență Vaslui, cea care a dat hotărârea după ce rata de infectare a ajuns la 3,18 la mia de locuitori.

Un lucru adevărat, însă, este că reprezentanții Horeca Bârlad s-au așteptat ca, în fața lor să vină, nu atât primarul și senatorul, cât liberalul Daniel Onofrei, proaspăt devenit subprefect al județului Vaslui. Argumentul era nu doar că Prefectura conduce CJSU, ci și faptul că Onofrei este bârlădean, iar în campania electorală a petrecut mult timp pe străzile Bârladului, la cerut de voturi. Acum, când s-a ivit prima ocazie ca Onofrei să-și manifeste susținerea față de o parte din cei care țin în spate economia Bârladului, plătindu-i și lui salariul și avantajele, nu a răspuns nici măcar la telefon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.