Acasă Politic (VIDEO) Deputatul Eduard Popica, după ce solicitările de suplimentare a fondurilor pentru...

(VIDEO) Deputatul Eduard Popica, după ce solicitările de suplimentare a fondurilor pentru județul Vaslui au fost respinse: ”PNL și USR au votat împotriva bunăstării vasluienilor”

0
Eduard Andrei Popica

Deputatul Eduard Popica (PSD) a criticat în termeni duri coaliția de guvernare, după ce toate amendamentele sale la Legea Bugetului pe 2021 au fost respinse. Amendamentele vizau suplimentări de fonduri pentru domenii esențiale din județul Vaslui, respectiv drumuri județene și comunale, sau cofinanțarea unor proiecte europene pe care Consiliul Județean (CJ) Vaslui, în lipsa sumelor necesare, va avea dificultăți în a le pune în aplicare.

Popica a dat citire în plenul Parlamentului, reunit în cursul zilei de ieri, propunerilor social-democraților referitoare la județul Vaslui.

”Am solicitat majorarea sumei alocate din TVA pentru echilibrarea bugetului local al judetului Vaslui, bani care sunt imperios necesar pentru a asigura cofinanțarea și prefinanțarea celor 13 proiecte ale CJ Vaslui, in valoare de 293.000.000 lei, sumă nerambursabilă, provenită din fonduri europene.

Totodata, am solicitat suplimentarea TVA pentru finanțarea drumurilor județene și comunale întrucât banii alocați de prin Legea Bugetului de stat pe 2021 nu sunt suficienți nici pentru 30% din investițiile noastre la nivel de județ”, a declarat deputatul PSD.

Popica s-a declarat dezamăgit și consternat de reacția liberalilor și a useriștilor care au respins amendamentele propuse.

”Am asistat la un masacru al mașinăriei de vot a actualei puteri, PNL și USR votând împotriva dezvoltării judetului Vaslui și a bunăstării cetățenilor noștri”, a transmis Eduard Popica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.